Potraga za Milanom ušla u sedmi dan: Priključili se i alpinisti i vojna policija sa psom tragačem!

16.06.2024

23:00

0

"Nadam se, kako da se ne nadam da će mi sin biti pronađen i verujem da je živ!", kaže majka Marica

Potraga za Milanom ušla u sedmi dan: Priključili se i alpinisti i vojna policija sa psom tragačem!
Milan Đorđević/Ilustracija - Copyright Pixabay/Facebook

Potraga za Milanom Đorđevićem (41), farmaceutom iz Niša koji je 10. juna nestao na obroncima Suve planine, ušla je u sedmi dan, a u pretragu terena se uključila i vojna policija sa psom tragačem. Milan je poslednji put viđen kako priča s čovekom koji kosi travu, a signal telefona mu je lociran 19 kilometara od Niša. Međutim, svi napori spasilaca da uđu Nišliji u trag zasad su bez uspeha.

Milanova majka Marica ipak ne gubi nadu i kaže da se nada najboljem.

- Nadam se, kako da se ne nadam da će mi sin biti pronađen i verujem da je živ! Moj suprug Siniša i drugi sin su sve vreme gore, a meni je nekako teško da odem tamo, ali smo stalno na vezi. Rekli su mi da su se sada u potragu uključili i alpinisti koji će se spustiti niz još jedan greben. Hvala svima koji pomažu i nadam se da će se naći neki trag - rekla je majka Marica.

I Milanova ujna Maja navodi da se nada najboljem.

- Nada svakako uvek postoji, ali bolje je da pozovete Sinišu i vidite dokle se stiglo s potragom - kazala je ona.

Iskusan planinar

Milan Đorđević je prošlog ponedeljka je, kako je nestao oko 18.30 sati na mestu Bojanine vode, udaljenom od Niša blizu 30 kilometara. Milan je bio iskusan planinar i često je odlazio na ovo popularno niško izletište koje se nalazi u podnožju Suve planine. Mnogi njegov nestanak opisuju kao da je "ispario", budući da su u njegovom automobilu ispred doma na Bojaninim vodama nađene njegove lične stvari i dva mobilna telefona, ali od njega ni traga ni glasa.

Preentskrin/Facebook
Nestali Milan Đorđević

Milanov otac Siniša je rekao da njegov sin nije imao opremu za penjanje, ali ni razloga da tek tako nestane.

- Pojedini mediji su pisali da su nađeni neki tragovi, ali to nije tačno. Pisali su da sam ja potvrdio da su nađene cigarete i upaljač, ali ja ih nisam imao u rukama niti sam ih video. Cela ova oblast oko Bojaninih voda je pretražena, neki gusti delovi su pretraženi više puta, a sada se povećava teren koji spasioci pretražuju. Kažem, Milan nije imao razloga da nestane. On nema nikakvih problema na poslu, u braku, uopšte u životu - ispričao je Siniša za Kurir.

Dodao je da su u potragu za njegovim sinom krenuli ne samo pripadnci Žandarmerije i Gorske službe spasavanja i policajci, već i mnogobrojni Milanovi drugovi i prijatelji. Zasad je poznato da ga je snimila jedna kamera u selu Jelašnica i da je u automobilu bio sam.

Snajin poziv

Milanov otac Siniša ranije je objasnio da se njegov sin javio 10. juna oko 12 sati i da su Milan i njegov automobil viđeni oko 18.30 sati na Bojaninim vodama. Njegovi prijatelji su preko GPS-a našli da se on tu nalazi i još te noći je krenula pretraga, a obaveštena je i policiija.

- Negde popodne me je snaja pozvala i pitala da li znam gde mi je sin. Telefon mu je zvonio ali se on nije javljao. Onda sam ga i ja zvao, majka i drugovi, ali svi bez uspeha. Pošto voli da planinari odlučili smo da ga tražimo na izletištima oko Niša gde bi mogao da bude. Onda su videli da Milanov sat pokazuje da je 17 ili 19 kilometara udaljen od grada. Toliko su udaljene Bojanine vode od Niša. Stariji sin i Milanovi drugovi došli su do Bojanih voda i tu našli njegova zaključana kola, ali njega nije bilo - kazao je ranije Siniša, a Milanovi drugovi potvrđuju da ovaj farmaceut i iskusni planinar nije imao razloga da samoinicijativno nestane.

Roditelji nestalog Milana nisu primetili bilo kakve promene u njegovom ponašanju, ali su im kolege rekle da se u poslednjih mesec-dva čudno ponašao.

- Kolege su rekle da je bio uznemiren, uplašen, navodno je od jedne koleginice tražio lekove za spavanje, jer nije mogao da spava. Međutim, nama se nije žalio - istakla je nedavno majka Marica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike