"Škaljarac" likvidiran u centru Budve: Plaćenik sa Karaburme i dalje u bekstvu

17.06.2024

08:00

0

Beograđaninu Luki Pilčeviću, koji je u bekstvu, za ubistvo Milića Šakovića sudiće se u odsustvu u Višem sudu u Podgorici

"Škaljarac" likvidiran u centru Budve: Plaćenik sa Karaburme i dalje u bekstvu
Milić Minja Šaković, Luka Pilčević i Duško Tanasković - Copyright Profimedia/Facebook/ umrli.me

"Škaljarac" Milić Minja Šaković (35) likvidiran je na današnji dan pre tačno dve godine u Budvi, a za njegovo ubistvo su osumnjičeni su Beograđanin Luka Pilčević (23) i Kragujevčanin Duško Tanasković (30). Za Pilčevićem je raspisana poternica, ali on pune dve godine izmiče poteri. Duško Tanasković osuđen je u  Hrvatskoj u martu ove godine na 19 godina zatvora zbog ubistva visokopozicioniranog "škaljarca" i državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića, 25. avgusta 2022. godine u letovalištu Zrće na ostrvu Pag.

Više državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je da se Beograđaninu Luki Pilčeviću za ubistvo Šakovića sudi u odsustvu u Višem sudu u Podgorici.

Printscreen/YouTube/Vijesti online
Milić Minja Šaković

Šaković je slovio takođe za visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana", a likvidaciju je izbegao 2017. godine u Podgorici.

Napadač je, tog 17. juna 2022. godine dok je Šaković sedeo u lokalu u centru Budve,prišao i ispalio tri metka u glavu "škaljarca", a potom je ispalio još hitaca. Ispaljeno je ukupno osam metaka. Prijatelji Šakovića, koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, ispričali su da su videli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu.

Reč je, kako su ga opisali, o muškarcu, srednjeg rasta, koji je bio obučen u belu košulju i imao beli kačket.

Osmatrao okolinu

Muškarac je više puta prolazio pored samog lokala, a pretpostavlja se da je analizirao okolinu i čekao pravi momenat. Ubica je nakon zločina pobegao i još niko nije uhapšen zbog likvidacije Šakovića, koga su, kako je kasnije pokazala istraga, pratili 24 dana pre ubistva.

Do septembra 2022. godine nije bilo poznato ko je pucao u Šakovića, a o ovom zločinu više se govorilo nakon što je ubijen još jedan "škaljarac" i to na Pagu Goran Vlaović. Zbog zločina je uhapšen Duško Tanasković iz Kragujevca, a ubrzo se saznalo da se on dovodi u vezu i sa ubistvom Šakovića u Crnoj Gori.

Kako su saopštili crnogorski nadležni organi, za ubistvo Šakovića je osumnjičen i Luka Pilčević sa Karaburme, koji se sumnjiči da je glavni egzekutor, dok mu je u tome pomogao Tanasković.

Na Šakovića je i ranije pucano. On je 8. septembra 2017. godine preživio nakon što su mu ubice iz automatske puške ispalile pet metaka u grudi u kafeu "Auto Zeta“ u centru Podgorice kada je čekao da mu u servisu operu automobil.

Tog dana u mafijaškom napadu ubijen je Podgoričanin Ivan Nedović, sin vlasnika auto-servisa, koji se našao za stolom sa Šakovićem u vreme kada je maskirani ubica zapucao iz automata.

Šaković je tog dana preživeo, kako su pisali mediji, zahvaljujući bratu Marku Šakoviću, koji se bacio preko njega i oborio ga na pod.

Ukrali mu blindirani "audi"

Policija je početkom marta 2021. godine uhapsila petočlanu organizovanu kriminalnu grupu, osumnjičenu za planiranje ubistva Minje Šakovića.

Šaković je polovinom decembra 2017. godine, dva meseca nakon što je preživeo ranjavanje, prijavio policiji da je zagoričkim ulicama jurio za muškarcem, koji je navodno biciklom došao do njegove kuće da ga likvidira.

Specijalno državno tužilaštvo vodilo je i uviđaj nakon što je Milić Minja Šaković, 15. decembra 2020. godine, ostao bez blindiranog "audija". Lažni kupci su mu tada ukrali automobil i umesto nekoliko desetina hiljada evra, kako je bio dogovor, ostavili falsifikovani pasoš.

Luka Pilčević je dospeo u žižu javnosti nakon otkrivanja njegove umešanosti u ubistvo Šakovića. On je, međutim, odranije poznat policiji. Protiv Pilčevića je podignuta i optužnica  2019. godine.

U Srbiji je za Pilčevićem poternica raspisana u maju prošle godine i to zbog razbojništva, dok Crna Gora za njim traga zbog ubistva Šakovića.

Pilčević je slovio za osobu koja je bliska ljudima iz klana Veljka Belivuka, tačnije navijačima sa Karaburme, koji su usko sarađivali sa beogradskim ogrankom "kavčana".

Upravo zbog toga su se odmah pojavile sumnje da je ovog mladića regrutovao "kavački klan", koji sve češće za egzekutore uzima mlade momke, koji nisu istaknuta imena u podzemlju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike