Aleksa (22) iz Knjaževca sutra pred tužiocem: Priznao da je ubio oca, babu i dedu!

13.06.2024

15:35

0

Na saslušanju posle zločina, Aleksa Milojević je rekao da je previše potresen, pa će sutra izneti detalje

Aleksa (22) iz Knjaževca sutra pred tužiocem: Priznao da je ubio oca, babu i dedu!
Aleksa Milojević i ubistvo u Knjaževcu - Copyright Tanjug/Video/Facebook

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za sutra je zakazano je saslušanje osumnjičenog Alekse Milojevića (22) iz Knjaževca koji je nakon svađe 6. juna iz lovačke puške ubio bolesnog oca Predraga (60), babu Sarajevku (83) i nepokretnog dedu Miloša (81).

Zločin se dogodio 6. juna u popodnevnim satima u porodičnoj kući u Zaječaru. Kako se sumnja, Aleksa Milojević je nakon svađe sa svojim ukućanima uzeo legalnu dedinu pušku u presudio im, ocu na hodniku kuće, a babi i dedi dok su gledali televizor u dnevnom boravku. Osumnjičeni nakon zločina nije pobegao, nego je o svemu obavestio prve komšije i rođake. Nakon toga je uhapšen.

- Aleksa Milojević biće doveden u tužilaštvo iz Okružnog zatvora u Zaječaru gde se sada nalazi. Velika je verovatnoća da će buduća presuda zavisiti od toga šta bude ispričao. Nije isto da li je sve učinio u afektu ili je planirao da ih ubije. On je već priznao ubistva i to odmah policiji prilikom hapšenja, kao i tužilaštvu. Međutim, tužilaštvu je tada rekao da je potresen, i da će naknadno sve ispričati. Sada očekujemo da on u detalje sve ispriča. Obzirom da nema svedoka, na buduću presudu uticaće materijalni dokazi i njegova izjava, odnosno, da li je bilo predoumišljaja ili ne. Milojević može biti osuđen i na doživotni zatvor što zavisi najviše od okolnosti pod kojima je počinio delo - kažu nezvanično nadležni.

Očekuje se da će tužilaštvo Milojevića uputiti na psihijatrijsko veštačenje u Beogradu.

Inače, Aleksa Milojević je prema rečima komšija, bio jedan divan mladić koji je godinama unazad vodio računa o bolesnom dedi i babi, a od prošle godine i o ocu Predragu koji se šlogirao. Osumnjičeni je mnogo vodio računa o članovima svoje porodice koju je ubio, toliko da im je kuvao, spremao, čistio i presvlačio ih... Navodno, motiv ovog ubistva je verovatno svađa oko doma, jer je Aleksa teško bolesnog i nepokretnog dedu Miloša želeo da pošalje u starački dom koji se nalazi nedaleko od njihove kuće u Knjaževcu, ali baba Sarajevka nije bila za to, piše Kurir.

Istraga koju vodi Više javno tužilaštvo u Zaječeru će utvrditi sve detalje, kao i motiv ovog jezivog trostrukog ubistva.

Porodica Milojević biće sahranjena u subotu na lokalnom groblju, gde će ih ispratiti sin, odnosno brat i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike