"Aleksa se u poslednje vreme žalio da mu je teško": Prijateljica ubijenih ovako govori o odnosu žrtvi i ubice (22) pre trostrukog ubistva

07.06.2024

20:09

0

Svi poznanici osumnjičenog Alekse, dan nakon zločina brane trostrukog ubicu

"Aleksa se u poslednje vreme žalio da mu je teško": Prijateljica ubijenih ovako govori o odnosu žrtvi i ubice (22) pre trostrukog ubistva
Aleksa Milojević - Copyright Preentskrin/Facebook

"Aleksa je izuzetno dobro dete, fin, pošten, vaspitan, brinuo se o ukućanima ali mu je verovatno puklo nešto u glavi, više nije mogao da izdrži. To je previše bilo za njega. Načisto je uništio svoj život. Da se njegov otac nije razboleo, Aleks bi izdržao. Drugačije bi bilo”.

Ovako za govori kućna prijateljica porodice Milojević iz Knjaževca u kojoj se juče desio masakr kada je Aleksa Milojević (22) iz puške ubio oca, dedu I babu.

- Deda je bio šlogiran, postao nepokretan, demenciju je imao. Znači, ništa nije znao za sebe. Baba je od srca operisana. Mislim, dobro, ona se kretala ali je bila bolesna. A otac je od skoro, možda, mesec dana, isto i on imao blagi moždani udar pa je bio i on usporen - priča ona za Blic.

Kako kaže, Aleksa je bio izuzetno dobar i miran. On je kako priča pazio i gledao porodicu, svuda ih vozio. Odvajao im lekove, vodio kod lekara i sve im nabavljao, sve što treba. Do momenta dok nije uzeo pušku i izvršio stravični zločin - ubio dedu, babu i oca.

Svi poznanici osumnjičenog Alekse, dan nakon zločina brane trostrukog ubicu. Šokirani, pokušavaju da opravdaju to što je odlučio da ubije svoje najmilije. Kako kažu, Aleksa se u poslednje vreme žalio da mu je teško. Navodno, hteo da da radi.

Facebook
 

- Bio je zimus na Babinom zubu da radi. Tu je radio, vraćao se kući. Jedno vreme je gore spavao na Staroj planini ali obavezno ih zove. U tri imaju navijen alarm da treba da uzmu lekove. Znači, oboje treba da popiju lekove, baba i deda. Pošto deda ne zna, baba mu je davala terapiju a on ih zove. Gde god ode, on ih zove. Jeste popili lekove? Previše je bio brižan. Bio je mnogo vezan za njih - priča prijateljica porodice.

Kako objašnjava porodica Milojević je imala ženu koja ih opsluživala.

- Znači, tu je bila od 8 ujutru do 13 časova. Starac nepokretan. Aleks ga je podizao. Stepenice su imali čim se uđe u kuću. I tri stepenika kako bi sišli u dnevnu sobu. I tu je deda sedeo na garnituri, a u drugom delu su imali posebno sobe. On je morao da ga izvuče, on je morao da ga vuče, da ga stavi u kolica. I tako svaki dan. Pa ga brijao, pa ga šišao… Znači, sve je to uticalo na njega. On je pukao, on je hteo da ide negde da radi. Više nije mogao da izdrži - pravda Aleksu prijateljica porodice.

Kako kaže, baba mu je govorila da će da mu plaćaju. Molila ga je da ih ne napusti. Ona mu je čak dala i punomoćje da može da podiže pare u banci.- Hteli su dedu da stave u dom jer nije mogao Aleks viiše ovako. Da mu se otac nije razboleo, Aleks bi izdržao. Drugačije bi bilo - priča ona.

Baka o njemu brinula kao da mu je majka

Kako dodaje, Aleksina majka nije dolazila od kada se razvela od njegovog oca. On je tada ima 6,7 godina. Prazninu bez majke nadomešćivali su baka i deka koji su ga mnogo čuvali, brinuli o njemu.

Tanjug/Video
 

- Baka ga je vodila svuda. Bio je alergičan kao dečak, a onda ga je vodila gde god bi mogla da mu izleči te alergije. I on to njima ne može da zaboravi. I što se tiče hrane. Znači, šta voli, baba mu je spremala. Šta ne voli, nikom ništa. I ona je baš zimus, dok je radio gore na Babinom zubu, ona ustane žena rano, da bude taze, napravi mu one velike kiflice, da ponese gore, spremimo nešto, da ponese gore, da ima, da ruča, da doručkuje, da i gibanicu napravi - priča ona.Kako dodaje, mnogo toga se promenilo kada se Aleksin otac razboleo.

Tanjug/Video
 

- Otac je tražio da vozi auto, imao je kola u garaži, kao i stričev auto. Ključeve su od njega krili. Ja mu kažem, ne možeš da voziš ti auto dok ne ozdraviš. Prvo ćeš da ubiješ sebe, a možda i drugog ko naiđe. Onda, nepovezano priča. Hoće da ide do grada, Aleks ga odveze. Neće da jede, on mu kupi hamburger. To pojede. Vozi ga, vrati ga, pa opet. Dedu, babu... Znači, babu mora da zameni. Puštao je čak i mašinu za veš. I onu za sudove. Babu da bi poštedeo, da ne bi ona, pošto ima ugrađen, taj pejsmejker. Sve je to bilo lepo - kaže ona.

Ubica porodice danas tužiocem

Podsetimo, stravičan zločin dogodio se juče popodne u Knjaževcu kada je Aleksa Milojević (22), kako se sumnja, hicima iz lovačke puške ubio svog oca (60), babu (83) i dedu (81).

Mladić je posle trostrukog ubistva uhapšen, a policiji je navodno rekao da je ubio članove svoje porodice iz samilosti. Telo oca je pronađeno u hodniku, dok je babu i dedu ubio dok su gledali televiziju u dnevnoj sobi.

- Ubio sam ih jer nisam mogao više da brinem o njima - navodno je rekao mladić nakon što su mu stavljene lisice na ruke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike