Macolom ubio suprugu, tasta i taštu pred decom! Obesio se kasnije u zatvorskoj ćeliji u Novom Sadu

26.05.2024

08:00

0

Pre nego što je pobegao iz kuće u kojoj je počinio krvavi pir, zapretio je dvojici maloletnih sinova da ne smeju da kažu da je bio tu

Macolom ubio suprugu, tasta i taštu pred decom! Obesio se kasnije u zatvorskoj ćeliji u Novom Sadu
Goran Janković - Copyright MUP

Novosađanin Goran Janković (38) ubio je 24. maja 2019. godine svoju suprugu Mirjanu (32) i njene rodizelje. majku Nadu (57) i oca Branislava Pajića (63), u njihovoj porodičnoj kući u novosadskom naselju Telep. U februaru 2020. godine, Janković se obesio u zatvoru na Klisi.

Janković je, kobnog dana, u ranim jutarnjim časovima, ušao u kuću roditelja svoje supruge Mirjane, u koju se ona sklonila sa sinovima od tri i 10 godina od nasilnog muža Gorana, kome je bio zabranjen prilazak i komunikacija sa njom zbog nasilja u porodici.

Nedelju dana pre trostrukog ubistva Mirjana je prijavila Gorana za porodično nasilje, a on se navodno pred nadležnima pravdao da je to bio jedan od razloga zbog kojih je tog jutra pijan došao u kuću.

Prvo je ubio Mirjaninog oca, a svog tasta, Branislava, a zatim i suprugu. Taštu Nadu usmrtio je u e dvorištu kuće kada je pošla za njim. Sve ih je ubio brutalnim udarcima macolom po glavi i to pred njegovom i Mirjaninom maloletnom decom. Kada je Janković ušao u kuću, jedan sin je bio sa majkom u krevetu, a drugi sa babom.

Pre nego što je napustio mesto zločina, Janković je zapretio dečacima pred kojima je počinio krvavi pir da nikako ne smeju da kažu da je bio u kući: "Zapamtite,tata nije vio ovde!". Pobegao je zatim, a čim je izašao iz kuće, Goranov desetogodišnji sin je pozvao ujaka i ispričao šta se dogodilo, da je njegov otac ubio njegovu babu, dedu i majku.

Tri dana se krio na brodu

Nakon tri dana skrivanja, Goran Janković je uhapšen na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu. On se, kako je tada saopštila policija, krio na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož. Osumnjičeni nije pružao otpor prilikom hapšenja.

MUP
Hapšenje Gorana Jankovića

Janković je tokom saslušanja bio potpuno hladan i smiren i nijednog trenutka nije pokazao kajanje.

- Iznervirao sam se kada me je žena 11. maja prijavila za nasilje. Nisam nikako mogao da se pomirim s tim, pa sam počeo i da pijem. Noć pre zločina proveo sam u kafani. Kući sam se vratio oko četiri sata ujutru, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim - navodno je rekao na saslušanju Janković.

Pitanje koje je postavio nakon što je priznao stravičan zločin i do detalja opisao krvave detalje, iskusne inspektore je šokiralo. Pitao je: "Kako su mi deca, da li možete da kažete kod koga su?". Čak je rekao i da mu nije žao što su deca gledala zločin i dodao da je posle zabrane prilaska ipak rešio da poseti sina u školi.

"Ne želim tatu da vidim"

-- Kada sam ga pozvao da ga vidim, on je otrčao do učiteljice i rekao: "Ne želim tatu da vidim. Znam kako je tukao mamu!" Znam da im nije Mirjana branila da me viđaju, ali su me i deca zamrzela zbog toga što sam bio nasilan prema njoj - navodno je rekao Janković na saslušanju.

MUP
Hapšenje Gorana Jankovića

Sve je ukazivalo na to da je Janković počinio zločin sa predumišljajem. Kod sebe je imao spremnu čistu odeću, oprao se od krvi, presvukao, a čak je imao i nešto hrane uz sebe, pa je to jeo uz neke grickalice i ostatke zatečene na brodu.

Dečaci su dostojanstveno ispratili majku i baku i deku na večni počinak. Stariji sin je iznad njenog kovčega izgovorio je molitvu Očenaš. Nakon toga, brat i on su u grobnicu bacili po belu ružu. Niko od prisutnih nije uspeo da zadrži suze.

Goranu Jankoviću određen je pritvor i teretio se za teško ubistvo, za koje je bila zaprećena kazna od 40 godina robije. Nije dočekao da mu kazna bude izrečena, jer je 25. februara 2020. godine presudio sebi u novosadskom zatvoru na Klisi. Obesio se čaršavom, koji je vezao za šipku koja drži televizor u ćeliji.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike