Rakočević pušten u kućni pritvor: Osuđen za ubistvo navijača Rada na Banjici

05.06.2024

12:29

0

Petar Rakočević je 4. maja prebačen iz pritvora u kućni pritvor

Rakočević pušten u kućni pritvor: Osuđen za ubistvo navijača Rada na Banjici
Filip Lepojević i policijski uviđaj posle zločina - Copyright 24sedam/K.M./Instagram

Apelacioni sud u Beogradu je na predlog branilaca ukinuo pritvor Petra Rakočevića, koji je nepravosnažno osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva navijača Rada Filipa Lepojevića 5. septembra 2020. na Banjici.

Na sednici za razmatranje žalbe 3. juna, advokati Ivana Ostojić i Zoran Bradić, predložili su drugostepenom sudu da Petru Rakočeviću ukine pritvor ili zameni blažom merom, saznaje Tanjug.

Sud je njihov predlog usvojio i pritvor mu zamenio kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, odnosno nanogvicu. Rakočević je 4. maja prebačen iz pritvora u kućni pritvor.

Njemu je Viši sud u Beogradu na dan izricanja presude 18. jula prošle godine ukinuo pritvor, ali mu je Apelacioni sud usvojivši žalbu tužilaštva 6. oktobra prošle godine ponovo odredio pritvor.

Prvostepenom presudom je Petrov brat Uroš Rakočević osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i dva meseca za krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i teška telesna povreda. Treći brat Radovan Rakočević je oslobođen od optužbe za krivično delo pomaganje u ubistvu.

24sedam/M.S.
 

 

Prema optužnici braća Rakočević su 5. septembra 2020. godine na Banjici svojim vozilom preprečili vozilo "polo", u kojem su se nalazi Lepojević, Aleksa Đ. i Ivan N. nakon čega su dotrčali sa hirurškim maskama i kačketima do automobila.

Petar je optužen da je prvo pištoljem udario Aleksu koji je sedeo na vozačevom mestu ,naredio Lepojeviću da izađe iz auta, nakon čega ga je usmrtio hitcem u glavu.

Potom je, kako sumnja tužilaštvo, najmlađi brat Uroš ispalio dva hica i tom prilikom teško ranio Aleksu Đ. u nogu. Prema optužnici optužena braća su nakon toga pobegla sa lica mesta. Petru se pored teškog ubistva, na teret stavljaju i krivična dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njegov najstariji brat Radovan se tereti za krivično delo pomaganje u teškom ubistvu, dok se Urošu na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike