Juri ga Interpol, a on aktivni preduzetnik: Glavni rizničar kartela sa Balkana 22 godine drži firmu bez embarga (FOTO)

01.06.2024

07:34

0

Autor: 24sedam

U Pljevljima i dalje aktivna firma Gorana Sokovića

Juri ga Interpol, a on aktivni preduzetnik: Glavni rizničar kartela sa Balkana 22 godine drži firmu bez embarga (FOTO)
Darko Šarić1 - Copyright 24sedam

Goran Soković, desna ruka Darka Šarića i njegov ključni rizničar, iako je na poternici Interpola već 14 godina i dalje ima aktivnu firmu u Pljevljima, koja je osnovana 2002.

Begunac sa crvenom poternicom Interpola u Centralnom registru privrednih subjekata Crne Gore vodi se kao preduzetnik i to sa firmom "Promonte trade". Sedište je, naravno, u Pljevljima i prema dostupnim podacima osnovna delatnost je trgovina na malo u nespecijalizovanim prodavnicama, pretežno hranom, pićem i duvanom.

Na ovu šifru delatnosti su bile i otvorene mnoge firme u Crnoj Gori koje su bile u sistemu za pranje novca od prodaje kokaina. I ovu mrežu je sagradi Soković.

printscreen
Izvod iz registra o firmi Gorana Sokovića

 

"Promonte trade" je osnovana 14. avgusta 2002. godine i ne postoji javni dokument koji može da dokaže da je na bilo koji način neaktivna, u likvidaciji...

Odbegli Soković je bio čovek od poverenje Darka Šarića, druga iz osnovne škole. Nijedan cent od prodaje tona kokaina nije mogao da prođe bez njegove kontrole. Zato se i danas balkanskim podzemljem govori da "dok je Soković na slobodi za Darka nema brige, pare su na sigurnom".

Tanjug/Miloš Milivojević
 

 

Najbolji Šarićev druge je u bekstvu od 2010. godine i sada je, navodno, u Brazilu. Od tada do danas, njegovo ime je samo dva puta spominjano u javnosti. Prvi put 2015. jer je iz Italije pregovarao sa srpskim vlastima o predaji, a drugi put četiri godine kasnije kada je u Americi zaplenjen kokain vredan milijardu i po dolara. Za 14 godina samo dva glasa o njemu.

U Srbiju su mu zaplenjena dva stana, ali se veruje da je kroz njegove ruke prošlo najmanje četiri milijarde evra od narko-biznisa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike