Apelacija potvrdila: Dušku Šariću prihvaćeno jemstvo i ukinut pritvor

10.05.2024

08:37

0

Ova odluka je pravosnažna, a obojici je pritvor nakon polaganja jemstva zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nazdor

Apelacija potvrdila: Dušku Šariću prihvaćeno jemstvo i ukinut pritvor
Duško Šarić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Apelacioni sud u Beogradu odbio je danas žalbu javnog tužilaštva za organizovani kriminal i potvrdio rešenje kojim je Dušku Šariću i Milanu Vučiniću, optuženim pripadnicima grupe Darka Šarića, odredjeno jemstvo za ukidanje pritvora.

Ova odluka je pravosnažna, a obojici je pritvor nakon polaganja jemstva zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nazdor. Za Duška Šarića na ime jemstva upisana je hipoteka u vrednosti od 800.000 evra, a za Milana Vučinića od 300.000 evra.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Apelacioni sud u Beogradu je odbio kao neosnovanu žalbu Javnog tužioca za organizovani kriminal jer smatra da je prvostepeni sud donoseći odluku imao u vidu da su oni optuženi pripadnici grupe. Međutim sud je uzeo u obzir i njihova obećanja da se neće kriti, da će se odazivati na pozive suda, kao i da je Vučinić osuđen poslednji put pre skoro 18 godina, dok je Duško Šarić neosuđivan.

Sud je uzeo i obzir i njihove porodične prilike, da žive na adresi poznatoj sudu, gde ih vezuju porodične aktivnosti, kao i da pružaju dovoljnu garanciju da će mera jemstva biti adekvatna i dovoljna za obezbeđenje njihovog prisustva na glavnom pretresu i dalje nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Apelacioni sud je ocenio i da je visina jemstva adekvatna, imajuću u vidu njhovo imovno stanje, kao i činjenicu da su se okrivljeni po pokretanju krivičnog postupka već nalazili izvestan period u bekstvu, odnosno da se Vučinić nalazio u Srbiji, a Šarić na teritoriji Beograda, pri čemu su se sami predali nadležnim organima 4. januara. Pripadnici ove grupe terete se izmrđu ostalog za planiranje ubistva svedoka-saradnika Nebojše Joksovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike