Bora i 220.000 evra: Diler spavao kraj gomile keša, završio u pritvoru

25.05.2024

10:35

0

Autor: 24sedam

Bori P. (27) određen pritvor do 30 dana

Bora i 220.000 evra: Diler spavao kraj gomile keša, završio u pritvoru
Copyright MUP Srbije

Na predlog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu sud je odredio do 30 dana pritvor Bori P. (27)  osumnjičenom za krivično delo pranje novca, odnosno da je držao 221.300 evra od trgovine narkoticima.

Pritvor je određen da osumnjičeni ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. Osumnjičeni se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je Bora P. 22. maja 2024. oko 10.30 časova u Jablaničkoj ulici od nepoznatog muškarca preuzeo 109.900 evra, kao i da je u ormaru spavaće sobe svog stana držao još 111.400 evra, raspoređenih u “buntove”. U novčaniku osumnjičenog pronađeno je još 400 evra.

Sumnja se da novac potiče iz trgovine narkoticima, imajući u vidu da je u garaži na podu Bora P. držao elektronsku vagicu za precizno merenje koja se koristi za merenje droge.

U "golfu" osumnjičenog nalaza se tajna pregrada ispod naslona za ruku između prednjih sedišta, koja se uobičajeno koristi za sakrivanje i transport kesica sa opojnom drogom. Pored toga, osumnjičeni je nezaposlen, bez ličnih primanja, te navedeni novac ne potiče iz njegovih zakonitih primanja, niti on poseduje bilo kakvu imovinu.

Za krivično delo pranje novca, koje se tereti Bora P. zaprećena kazna zatvora od jedne do deset godina i novčana kazna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike