Veliko hapšenje u Kraljevu: Utajili 130 miliona dinara

30.04.2024

14:12

0

Autor: 24sedam

Uhapšena grupa od 15 osoba

Veliko hapšenje u Kraljevu: Utajili 130 miliona dinara
Copyright Printscreen/MUP

U zajedničkoj akciji inspektora Sektora poreske policije i Uprave kriminalističke policije, a po nalogu Višeg tužilaštva u Kraljevu, uhapšeno je 15 osoba zbog sumnje da su utajili porez i tako oštetili budžet Srbije za više od 130 miliona dinara, a terete se i za pranje novca.

Glavno osumnjičena osoba, kao vlasnik preduzetničke radnje, organizovao je mrežu od 139 preduzetničkih radnji, osnovanih sa prevarnom namerom, kojima je faktički i upravljao, i od 2019. do 2022. godine. To je učinio sa nameri da izbegne obračun i plaćanje poreza na dohodak građana, u poslovnim knjigama iskazao manju poslovnu dobit, tako što je neosnovano uvećao troškove koristeći fiktivne račune za navodno kupljene sekundarne sirovine. Tako je izbegao da obračuna i plati porez na prihod od samostalne delatnosti u iznosu od više od 58 miliona dinara i godišnji porez na dohodak građana od 77 miliona.

Osumnjičeni će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sprovedeni u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike