Kamiondžija bio pozitivan na drogu, otkriveno i na koju! Izazvao tragediju, pa se ponašao hladnokrvno

22.05.2024

10:15

0

On je nakon saobraćajne nesreće podvrgnut testu na alkohol i narkotike

Kamiondžija bio pozitivan na drogu, otkriveno i na koju! Izazvao tragediju, pa se ponašao hladnokrvno
Copyright Instagram_192.rs/serbialive_beograd

Muškarac (50) koji je, kako se sumnja, vozio kamion koji se direktno zakucao u autobus u kojem je nastradao vozač autobusa, a povređena 21 osoba, pozitivan je na droge, odnosno prema nezvaničnim informacijama u trenutku nesreće je bio pozitivan na amfetamin.

On je nakon saobraćajne nesreće podvrgnut testu na alkohol i narkotike, piše "Blic". Utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi, međutim test na droge je ukazao da je pozitivan na narkotike.

Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu obavestilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu koje će preuzeti istragu s obzirom na to da je u pitanju krivično delo sa smrtnom posledicom. Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je do stravične nesreće došlo kada se kamion sa sporednog puta uključivao na glavni put u Stublinama.

Ignorisao znak STOP

Naime, do nesreće je došlo kada se kamion uključivao sa lokalnog puta, dok je autobus zadržavao svoj pravac kretanja.

- Vozač kamiona je imao i čak znak STOP, na koji se, kako se sumnja, nije zaustavio. On je direktno udario u autobus, a vozač je stradao na mestu - kaže izvor "Blica".

Navodno, vozač kamiona je nakon nesreće pokušao da pobegne nakon što je udario u autobus.

Putnici su nakon izlaska iz autobusa videli vozača kamiona koji je izazvao udes sa smrtnim ishodom, kako "mrtav 'ladan" stoji na ulici sa telefonom u ruci, navodeći da ni u jednom trenutku nije prišao da pomogne i vidi šta se desilo.

- U toku razgovora sa policijom, odlazio je do kamiona da uzme flašicu sa vodom da se osveži -  pričaju očevici.

Kamion je sa sporednog puta krenuo sa se uključi na glavni. Vozač autobusa je išao pravo u smeru ka Obrenovcu Kada je video da se kamion ne zaustavlja, svirao mu je na 50 - 60 metara daljine. Međutim kamion se nije zaustavio, iako je imao znak STOP. Uprkos zvučnom upozorenju i kočenju vozača autobusa, sve se odigralo u tri sekunde i autobus nije imao nikakve šanse da izbegne ovaj stravičan sudar.

Putnici se gušili

Da agonija bude još veća, u autobusu je krenuo da se širi dim i prašina. Putnici su počeli da se guše, a vrata autobusa nisu mogla da se otvore. Jedan od putnika je uspeo da razvali vrata autobusa i na taj način oslobodi izlaz, čime je dodatno povredio sebe, saznaje izvor "Blica".

Putnici su prišli vozaču, polivali ga vodom i pozvali hitnu pomoć, ali nije bilo spasa. Od siline udarca vozač je na licu mesta ostao mrtav.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/ Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike