Nisam kriva, neću da odgovaram: Majka masovnog ubice iz "Ribnikara" digla buru u sudnici (VIDEO)

15.05.2024

12:31

0

Autor: 24sedam

Miljana Kecmanović negirala krivicu

Nisam kriva, neću da odgovaram: Majka masovnog ubice iz "Ribnikara" digla buru u sudnici (VIDEO)
Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Pred Višim sudom u Beogradu nastavljeno je suđenje roditeljima dečaka masovnog ubice u školi "Vladislav Ribnikar". Budući da je prvooptuženi otac dečaka Vladimir Kecmanović završio iznošenje odbrane i ispitivanje od strane tužilaštva i oštećenih, danas je na redu majka Miljana.

Ona je u sudnici negirala krivicu i završila je iznošenje svoje odbrane. Odgovorila je na pitanja tužilaštva i advokata odbrane. Ali, kazala je da neće odgovarati na pitanja punomoćnika porodica oštećenih.

U slučaju "Ribnikar" u toku su jedan krivični i pet parničnih postupaka. Krivični je pokrenulo Više tužilaštvo u Beogradu, a parnične postupke oštećene porodice u masovnom ubistvu, počinjenom maja 2023. Razlika je i u tome što javnosti nije dopušteno da prati suđenje u krivičnom procesu, a jeste u parnici.

Vladimir Kecmanović, otac K. K. koji je ubio devet vršnjaka i čuvara škole, optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti. Više tužilaštvo ga tereti zbog sumnji da je obučavao sina kako da rukuje oružjem, kao i da nije obezbedio uslove za čuvanje naoružanja.

Majka dečaka optužena je za nedozvoljeno držanje oružja i municije, a razlog je to što se na jednoj čauri, koja je pronađena nakon masakra u školi, nalazio njen DNK trag.

Za oca Tužilaštvo traži 12 godina zatvora, a za majku dve i po.

Osim roditelja ubice na optužnici su i vlasnik i instruktor streljačkog kluba "Partizan". Kako tvrdi tužilaštvo, u taj klub je Vladimir Kecmanović odvodio sina da vežba pucanje na pokretnim metama. Za vlasnika i instruktora streljane Tužilaštvo traži kazne od po tri godine zatvora, zbog davanja lažnih iskaza tokom istrage.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike