Šarićev saradnik prebačen u kućni pritvor: Nanogvica i za Milana Vučinića

22.04.2024

16:31

0

Na predlog odbrane, pritvor Milanu Vučiniću je zamenjen kućnim i jemstvom u visini od 300.000 evra

Šarićev saradnik prebačen u kućni pritvor: Nanogvica i za Milana Vučinića
Darko Šarić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Milan Vučinić, koji je prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, kojoj se sudi za diskreditaciju i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića, danas je prebačen u kućni pritvor sa nanogicom.

Podsetimo, Vučinić se predao srpskom pravosuđu u januaru i od tada do danas je bio u pritvor. Na predlog odbrane, pritvor mu je zamenjen kućnim pritvorom i jemstvom u visini od 300.000 evra. Kao jemstvo je upisana hipoteka na nepokretnost i on je danas prebačen u kućni pritvor.

Tanjug/Sava Radovanović
Optuženi Aleksandar Bošković i Duško Šarić danas u sudu

Podsetimo, Vučinić i Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića koji je takođe obuhvaćen optužnicom, predali su se 4. januara. Duško Šarić je u kućni pritvor sa nanogicom, uz jemstvo kao garanciju da će se odazivati na sve pozive suda, prebačen pre 10 dana i danas je prvi put došao u sud sa slobode.

- Suđenje se nastavlja sutra i Vučinić koji je danas u sudnicu sproveden iz pritvora, sam bi trebalo da dođe, kao i Duško Šarić danas. Njegovi branioci danas su sudskom veću dostavili dokaz da je hipoteka na nepokretnost upisana - potvrdio je sagovornik Kurira.

Milan Vučinić je tokom suđenja negirao navode optužnice tvrdeći da nikada nije koristio telefon sa "Skaj" aplikacijom, kao i da ne poznaje svedoka saradnika Nebojšu Joksovića.

Navode optužnice, negirali su i svi ostali optuženi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike