Da debeli Gnoj ode na dalek put: Ovo je "Skaj" prepiska o planu za ubistvo svedoka-saradnika (FOTO)

23.04.2024

13:28

0

Autor: 24sedam

Tužilac pokazao celokupnu komunikaciju grupe Darka Šarića

Da debeli Gnoj ode na dalek put: Ovo je "Skaj" prepiska o planu za ubistvo svedoka-saradnika (FOTO)
Ilustracija - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Profimedia

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izvođenjem kao dokaza prepiske sa kriptovane aplikacije "Skaj" nastavljeno suđenje grupi Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za više krivičnih dela među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokovića.

Prikazana je i fotografija automatske puške, uz poruke da naruči "igračku" koje će biti "ako Bog da za Gnojavog", kao i poruka "gledaćemo da pomognemo Gnoju da ode na dug put, sa dve strane ćemo mu pomoći". Tužilaštvo u optužnici navodi da je "Gnojavi" bio nadimak koji su pripadnici koristili za Joksovića, dok se u porukama navodi i da će on biti na "regati", a kako se navodi u optužnici reč je o Drinskoj regati.

Iz poruka koje su bile u vezi sa puškom proizilazi da su je naručili od "Kurjaka", kao i da bi trebalo da imaju dve lokacije odakle će, kako se sumnja, pucati u slučaju da se ispreči neki čamac ispred.

Foto: RINA
Nebojša Joksović trebalo da bude na Drinskoj regati

Naredni set poruka ukazuje da je "Bal na vodi" na regati odložen zbog korone. Najpre su u sudnici prikazana dokumenta, odnosno pasoši i lične karte osoba kojima se u ovom postupku sudi u odsustvu jer su u bekstvu, na šta je odbrana istakla da su dokazi prekludirani jer nisu predloženi na pripremnom ročištu. Prikazano je i nekoliko fotografija iz komunikacije "Skaj" , na jednoj su tri muškarca, a za jednog od njih tužilac tvrdi da je optuženi Uroš Radovanović (Mišić), kao i fotografija na kojoj je pet muškaraca sa kapama i maskirnim odelima dok jedan od muškaraca drži "kalašnjikov". Za muškarca koji drži pušku tužilac tvrdi da je Milan Vučinić, koji je u sudnici rekao da to nije on.

Među prikazanim prepiskama se vidi i poruka "brate ona pecaljka od 5.000 evra još nije stigla, fali nam još jedna pecaljka ako ćemo da idemo na pecanje", kao i da je žurka na vodi odložena zbog korone. Poruke koje su dalje prikazane, kako se navodi u optužnici tvrdi razmenjene su između Darka Šarića i Milna Vučinića, a pominje se da je preciznost "one" koju su od "Kurjaka" sliku slali 200,300 metara.

Printscreen/Youtube/ MrTheAntonini
U "Skaj" komunikaciji i Uroš Radovanović (Mišić)

 

Vučinićev branilac Bojan Ječmenica je stavio primedbu na te izvedene dokaze, navodeći da se optužnicom Vučiniću na teret stavlja da je delo izvršio do 5. jula 2020. dok su ove poruke od 30. jula iste godine. Suđenje se nastavlja 13. maja. Danas je optuženi Milan Vučinić prvi put došao u sud iz kućnog pritvora, pošto mu je Specijalni sud prihvatio jemstvo od 300.000 evra i pritvor mu zamenio kućnim pritvorom.

Duško Šarić je došao sa slobode, odnosno iz kućnog pritvora koji mu je određen uz jemstvo od 800.000 evra. Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić. Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću , Marku Vukiću i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu u januaru i od tada su u pritvoru.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike