Uhvaćeni na delu: Pogledajte kako "Pink panteri" pljačkaju zlataru u Atini (VIDEO)

26.04.2024

10:38

0

Autor: 24sedam

Dvojica pljačkaša odnela nakit vredan više od 300.000 evra

Uhvaćeni na delu: Pogledajte kako "Pink panteri" pljačkaju zlataru u Atini (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/John Pappas

Dvojica Srba, članova kriminalne grupe "Pink panteri", uhapšena su u Atini zbog provala u zlatare iz kojih su ukrali nakit u vrednosti više od 300.000 evra, objavio je grčki sajt "Lefimerida".

Dvojica državljana Srbije, stara 50 i 53 godine, uhapšena su u sredu u centru Atine, pri čemu se stariji lopov snažno opirao hapšenju. Nadležni organi su rekli da je reč o pripadnicima šire transnacionalne kriminalne grupe "Pink panteri" koja se uglavnom bavi pljačkama zlatara.

 

 

Kako "Lefimerida" saznaje, istraga dvojicu uhapšenih Srba optužuje da su najmanje od decembra 2023. formirali bandu i krali po zlatarama, pri čemu su odneli nakit vredan više od 315.000 evra.

Iz dosadašnje preliminarne istrage rešena su dva slučaja provala u zlatare u centru Atine, a istraga radi na utvrđivanju punog obima njihovog kriminalnog delovanja. Istraga navodi da su oni koristili falsifikovana dokumenta i da su upravljali vozilima sa stranim registarskim oznakama.

Nakon pretresa njihovih domova, između ostalog, pronađeni su i oduzeti tri sata, nakit, kao i lažna vozačka dozvola, a pored toga, oduzeti su motocikl i automobil koji su koristili za prevoz.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike