Srpski "pink panter" uhapšen u Grčkoj: Učestvovao u spektakularnoj pljački zlatare kad su ukradena 23 sata "roleks"

15.05.2023

12:01

0

Autor: Mi. S.

Za tu pljačku identifikovano je pet osoba, četiri Srbina i jedan Grk

Srpski "pink panter" uhapšen u Grčkoj: Učestvovao u spektakularnoj pljački zlatare kad su ukradena 23 sata "roleks"
Ilustracija - Copyright printscreen/youtube/ProtoThema/Pixabay

Srbin (47) pripadnik kriminalne bande "Pink panteri", uhapšen je u Grčkoj zbog sumnje da je u avgustu 2021. godine učestvovao u spektakularnoj pljački zlatare u centru Atine, kada su ukradena 23 sata "roleks", vredna više od 135.000 evra.

Prema pisanju grčkog portala "My news", inspektori kriminalističke policije, koji su radili na ovom slučaju, identifikovali su, a zatim i uhapsili dvojicu osumnjičenih, među kojima je Srbin, zbog sumnje da su kao pripadnici "Pink pantera" učestvovali u krađi satova.

- U pljački koja se dogodila u avgustu 2021. godine, u zlatari u ulici Kolokotroni, u jednom od najelitnijih kvartova Atine, lopovi su uspeli da ukradu najmanje 23 sata "roleks", vrednih više od 135.000 evra - navodi se u tekstu.

U tekstu se dodaje da je do sada za tu pljačku identifikovano pet osoba, četiri Srbina i jedan Grk, i da su svi bili pripadnici zloglasne bande "Pink panteri".

- Policija je prilikom istrage utvrdila da su svi uhapšeni bili pripadnici određenih kriminalnih organizacija iz zemalja sa prostora Balkanskog poluostrva, među kojima istaknuto mesto ima poznata pljačkaška banda "Pink panteri". Članovi ove kriminalne organizacije pljačkaju najčešće zlatare i juvelirnice, i to metodom "razbij i zgrabi" - piše u tekstu.

Član bande je bio muškarac S. P. (63), koji se pretvarao da je mušterija kako bi pomogao svojim saučesnicima da provale u prodavnicu, pisali su mediji u Grčkoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike