Sin sa Zvezdare osuđen na 10 godina: Tukao nepokretnu majku do smrti!

23.11.2022

14:20

0

Autor: 24sedam

Sin sa Zvezdare osuđen na 10 godina: Tukao nepokretnu majku do smrti!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Mirjana Stojadinović

Većinom glasova sudskog veća danas je u Beogradu na kaznu zatvora od deset godina osuđen Nemanja Milić (57) zbog ubistva majke Stanojke Milić (83) u noći između 6. i 7. jula 2019. godine u iznajmljenom stanu na Zvezdari.

Prema presudi, on je nepokretnu majku udarao rukama i nogama, uhvatio je za glavu i udarao o glatku površinu. Ona je tad zadobila mnogo povreda, jednu tešku i jednu opasnu po život od koje je i izdahnula

Predsedavajuća sudija Olivera Pajić je na izricanju presude kazala da nema dokaza da je Milić izvršio teško ubistvo, kako je bio optužen, pa je veće prekvalifikovalo delo za koje ga je i osudilo.

- Oštećena je imala brojne stare povrede, ali nema dokaza da joj ih je okrivljeni ranije naneo, Nema dokaza ni da je to uradila neka treća osoba. Takođe, okrivljeni nikome nije rekao da je neko drugi ubio njegovu majku, već je poslodavcu i snahi kazao da je ona preminula. Veštaci su isključili mogućnost da su povrede na starici mogle nastati padom, već su nastale dejstvom mehaničke sile i u direktnoj su vezi sa smrću oštećene.

Sudija je navela da su u odmeravanju kazne olakšavajuće okolnosti bile te što Milić ranije nije osuđivan i što je bio u stanju smanjene uračunljivosti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike