Supružnici ubili decu, pa skočili sa zgrade u Novom Sadu: Poznati rezultati obdukcije Martine i Lava

18.04.2024

09:06

0

Oni su, držeći se za ruke, skočili sa 17. sprata solitera na Bulevaru cara Lazara 7 u naselju Liman

Supružnici ubili decu, pa skočili sa zgrade u Novom Sadu: Poznati rezultati obdukcije Martine i Lava
ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Obdukcijim tela Lava P. S. (25) i njegove dve godine mlađe supruge Martine P. S. ustanovljeno je da su imali alkohola u organizmu. Iz zapisnika o hemijsko-toksikološkim analizama uzoraka koji su uzeti od njih dvoje proizilazi da je kod oboje, pored alkohola, u organizmu pronađeno i prisustvo lekova protiv bolova.

To za "Novosti" navode u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, i dodaju da iz dostavljenih zapisnika o obdukciji tela pokojnih Lava i Martine proizilazi da su oboje preminuli zbog povreda koje su zadobili usled pada s visine.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Bračni par je, podsetimo, 1. marta uveče, skočivši sa solitera na Bulevaru cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman 2, izvršio samoubistvo. Prethodno su, kako se sumnja, usmrtili dvojicu svojih sinova starih godinu i tri godine.

Dosadašnji rezultati obdukcije i toksikoloških analiza tela dvojice dečaka pokazali su da je u telima mališana bilo i etanola, koji bi mogao da bude uzrok smrti, a ne neki pesticidi.

Prvi toksikološki rezultati su, prema ranijim informacijama, pokazali da u telima dece postoje određene supstance koje su mogle dovesti do njihove smrti, ali su dodatne analize nastavljene jer nije utvrđeno da li je smrt dece prouzrokovana slučajno ili namerno.

- Ipak, sve supstance su mogle da prouzrokuju smrt, tako da se još veštači koliki je procenat tih supstanci nađen u njihovim telima i koliko je mogao štete da nanese deci, s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana – saznaje se od izvora upoznatog sa istragom koja je još uvek u toku.

Ono što se zasada sigurno zna jeste to da deca nisu preminula usled nasilne smrti i da u ovom zločinu nije učestvovala treća osoba. Uz to, ne može se sa sigurnošću utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali decu ili je to učinio otac, odnosno majka. Na telima dece u kući u Petrovaradinu, gde je par živeo, nije bilo vidljivih povreda niti krvi, a na stolu je, prema nezvaničnim saznanjima, pronađena flaša sa nekom supstancom.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Martina i Lav su, držeći se za ruke,skočili sa 17. sprata solitera na Bulevaru cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman, a nakon što je utvrđen njihov identitet, sutradan, 2. marta, u kući u Petrovaradinu gde su živeli kao podstanari pronađena su beživotna tela njihova dva sina.

U kući su pronađeni određeni egipatski simboli, a na stolu papir sa molitvom satani, pa se utvrđuje da li je reč o okultizmu i da li su eventualno pripadali nekom religijskom kultu. Istraga se vodi i u tom pravcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike