Ove tri činjenice povezuju dva stravična zločina u Novom Sadu! (FOTO/VIDEO)

14.03.2024

07:55

0

Lav i Martina Petrović Suvajdžić ubili su decu, pa skočili u smrt, a Nikola T. usmrtio je ženu bušilicom i skočio sa Temerinskog mosta

Ove tri činjenice povezuju dva stravična zločina u Novom Sadu! (FOTO/VIDEO)
Mesta stravičnih zločina u Novom Sadu - Copyright 24sedam/Dnevnik.rs

Dva svirepa zločina potresla su Srbiju u samo desetak dana razmaka, a među njima postoje najmanje tri sličnosti, nepobitne činjenice, koje ih povezuju. Oba su se dogodila u Novom Sadu, u oba slučaja počinioci su skočili sa visine i ubili se, ili su to pokušali, i u oba slučaja posle toga su otkrivena stravična ubistva, o kojima se danima priča.

Lav Petrović Suvajdžić (25) i njegova supruga Martina Petrović Suvajdžić (23), kako se sumnja, ubili su svoja dva sina od jedne i tri godine, pa zajedno skočili u smrt. Desetak dana kasnije, Nikola T. (55) ubio je suprugu Gordanu (54) bušilicom, pa se okovao lancima i skočio sa Temerinskog mosta.

Martina i Lav su se, da podsetimo, 1. marta popeli na 17. sprat solitera na Bulevara cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman. Tada je stravično klupko počelo da se odmotava. U momentu kad su skočili držeći se za ruke, mladi supružnici kod sebe nisu imali dokumenta. Usledila je identifikacija na osnovu otisaka prstiju.

Policijska patrola je dan kasnije, oko 17 časova, ušla u iznajmljenu kuću u Petrovaradinu gde su Lav i Martina živeli, a prizor koji su zatekli bio je stravičan. Tela dvojice dečaka, koji su imali samo tri i jednu godinu, pronađena su na kauču u dnevnom boravku, prekrivena belim čaršavom.

Dečaci su, kako je pokazala obdukcija, umrli usled trovanja, a Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naredilo je dodatne toksikološke analize kako bi se utvrdilo o kojoj supstanci je reč, kao i da li su ih roditelji trovali ili je u pitanju nešto drugo.

Poslednja poruka sotoni

Policija je u kući u kojoj su Lav i Martina živeli sa dva sina zatekla i zidove okrečene u crno sa egipatskim simbolima, sektaške knjige i literaturu, kao i pretežno crnu garderobu koju su supružnici nosili.

Pronađena je, prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, i sveska u koju je Lav, po svemu sudeći u petak 1. marta, zapisao: "Sotono, moj zadatak je izvršen. Napuštam ovaj svet." To je bila njegova poslednja poruka.

Na zidovima u kući bili su iscrtani drevni egipatski simboli - "ankh", koji simbolizuju večni život i izgledaju kao krst sa drškom, kao i drugi egipatski satanistički simboli.

Literatura i knjige bili su u fiokama i u jednom ormanu. Pronađene su i sveske sa tvrdim povezom, gde je Lav zapisivao beleške o zagrobnom i večnom životu, izolaciji od čitavog ovozemaljskog sveta, crtao satanističke i druge simbole, pri čemu se direktno obraćao đavolu.

U jednoj od njih pronađena je i poruka sotoni, da je njegov zadatak završen i da ide sa ovog sveta, što je najverovatnije uradio pred samu tragediju. Zaplenjeni su i računari, koji su trenutno na veštačenju.

Martina je sa sinovima sahranjena na groblju u rodnom Bačkom Petrovcu, a Lav tajno i bez obeležja na Novom groblju u Beogradu. Javnost i dalje s nestrpeljenjem očekuje da čuje koja je sekta u pitanju.

Bušilica, lanci i betonski blokovi

Deset dana kasnije, oko 17 časova, na Temerinskom mostu dogodio se novi jezivi prizor. Iz automobila je izašao Nikola T. vezan lancima i betonskim blokom. Preskočio je ogradu i nakon pregovora sa policijom koji su trajali gotovo sat vremena, skočio u vodu. On je, navodno, priznao ubistvo svoje supruge dok je pretio da će se ubiti.

Izvučen je živ, a policija je u kući u Vidovdanskom naselju na Klisi pronašla telo njegove žene Gordane T. Osumnjičeni Nikola ju je, kako se navodi, ubio tako što joj je bušilicom izbušio glavu. Posle toga je pozvao stariju ćerku i rekao šta je uradio, seo u "golf", vezao se lancima i betonskim blokovima i otišao na Temerinski most da presudi sebi.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da će Nikola T. biti saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja sumnje da je počinio teško ubistvo kada se za to steknu uslovi, odnosno kada bude otpušten iz zdravstvene ustanove u kojoj mu se ukazuje medicinska pomoć, nakon što su ga nadležne službe izvukle iz Kanala Dunav -Tisa - Dunav.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu navodi da je taj slučaj kvalifikovalo kao teško ubistvo, jer postoji sumnja da je počinjeno na svirep i podmukao način, a za to krivično delo zaprećena je kazna doživotnog zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike