Zlot u strahu, šapuće o vampirima! Spremili igle da probadaju telo brata ubice (FOTO/VIDEO)

11.04.2024

07:00

0

Sahrana u Zlotu biće obavljena prema vlaškim običajima

Zlot u strahu, šapuće o vampirima! Spremili igle da probadaju telo brata ubice (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački/Facebook

Dalibor Dragijević (40), osumnjičen da je pomagao bratu Dejanu, ubici male Danke Ilić (2), biće sahranjen danas u rodnom Zlotu. Najmlađi Dragijević je preminuo 7. aprila u ranim jutarnjim satima u pritvoru borske policije, gde je priveden u istrazi povodom premeštanja tela ubijene devojčice.

 

Dejanov (50) mlađi brat priveden je sa ocem Radoslavom pod sumnjom da je pomogao da se telo devojčice prebaci na zasad nepoznatu lokaciju. Dalibor, takođe radnik borskog "Vodovoda" kao njegov brat i drugi ubica Srđan Janković (50), ujutru je u ćeliji imao infarkt, ali lekari nisu uspeli da mu spasu život. Na saslušanju u policiji prethodno je naveo 20 lokacija gde bi moglo da bude premešteno telo male Danke.

Dragijević će na lokalnom groblju biti sahranjen prema vlaškim običajima. Specifičnim, ali koji se već vekovima primenjuju u istočnoj Srbiji.  

 

 

Među stanovnicima ovoga kraja Srbije, između ostalog, očuvan je stari običaj "načinjanja" tela pokojnika pre sahrane. Ova praksa podrazumeva pravljenje rezova ili probijanje kože pokojnika na određenim mestima - uvu, tetivama ispod kolena ili direktno na koži tela. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Groblje u Zlotu

Cilj ovakvog postupka je da se spreči da pokojnik postane vampir i da se vraća među žive, uznemiravajući svoje najbliže. Običaj ukazuje na postojanje duboko ukorenjenog straha od pokojnika, kao i na želju da se živi zaštite od potencijalne štete.

Otac ostaje u pritvoru

Borski advokat Nebojša Živanović smatra da njegov klijent Radoslav Dragijević, Davidov otac, neće biti pušten iz pritvora kako bi prisustvovao sahrani sina. I on je u pritvoru do 30 dana pod sumnjom da je sinu Dejanu pomogao da premesti telo ubijene Danke sa divlje deponije. 

Danka je nestala 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage uhapšeni su Janković i Dragijević, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek i odneli ga na deponiju. Dragijević je na saslušanju priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem, i njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Kasnije su uhapšeni Dalibor i Radoslava Dragijević.

Sve vesti o potrazi za telom Danke ilić i toku istrage pratite u našem blogu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike