Šest mladih života otišlo je u trenu! 12 godina od požara u "Kontrastu", Đurić poručio: Dan tuge za Novi Sad

01.04.2024

14:39

0

Uzrok požara bila je preopterećenost električne mreže, a nakon toga su uhapšeni vlasnik lokala i zakupci

Šest mladih života otišlo je u trenu! 12 godina od požara u "Kontrastu", Đurić poručio: Dan tuge za Novi Sad
Copyright TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je povodom 12 godina od tragičnog požara u nekadašnjoj diskoteci "Kontrast" u kojem je nastradalo šestoro mladih položio cveće na spomen-obeležje i tom prilikom rekao da grad mora da se bavi prevencijom da se ne bi ponovila slična tragedija.

Đurić je dodao da je 1. april dan tuge za Novi Sad.

TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC
 

- Ono što je jako važno da dolazimo, da se ovde zajedno sećamo i tugujemo sa porodicama. Krajem oktobra prošle godine smo započeli proceduru otkupa jedne privatne parcele pored dve gradske i na tom mestu bi trebalo da nikne Park mladosti. Da ovde bude kultura sećanja na ono što se dogodilo i da na taj način obeležimo i prisećamo se tragedije koja je 1. aprila u jutarnjim časovima zadesila naš grad - rekao je Đurić.

Prema rečima Branka Miladinovića, oca Tamare Miladinović, roditelji svaku godinu proživljavaju kao da je tragedija bila juče i istakao da je njihova želja da se na svim nivoima uspostavi odgovornost.

- Ovo je opomena koja treba da natera društvo na prevenciju i edukaciju budućih pokolenja. Lokalna samouprava je dala svoj doprinos i ja se nadam da ćemo do sledeće godine realizovati izgradnju ovog pametnog parka", rekao je Miladinović.

TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC
 

U požaru u diskoteci "Kontrast" živote su izgubili Tamara Miladinović (25), Marina Aničić (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (21). Uzrok požara bila je preopterećenost električne mreže, a nakon toga su uhapšeni vlasnik lokala i zakupci.

YouTube/Printscreen
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike