I rudari se uključili u potragu za nestalom devojčicom: Otkrili da li je mala Danka mogla da nestane na terenu koji su pretražili

27.03.2024

10:40

0

Rudarska četa spasilaca nakon obilaska terena tvrdi da dete od dve godine nije moglo proći putem gde su ga tražili

I rudari se uključili u potragu za nestalom devojčicom: Otkrili da li je mala Danka mogla da nestane na terenu koji su pretražili
Potraga za Dankom Ilić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Miroslav Androbić sa nekoliko desetina svojih kolega s kojima se organizovao u spasilačku četu rudnika opisao je koliko je težak i nepristupačan teren na kojem su sinoć započeli potragu za malenom Dankom Ilić.

- Sinoć smo samo došli da pomognemo i vratili se jer je na terenu bila Žandarmerija. Jutros smo organizovani kao Četa za spasavanje Rudnika iz Bora. Pretražili smo jutros, u dogovoru s komandirom, Brestovačku reku iznad Brestovačke banje do skretanja za banju na mostu kod Brestice. Teren je veoma nepristupačan, mi smo jako teško prelazili teren i mogu da kažem da je nemoguće da dete od dve godine tuda prođe - rekao je Miroslav.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

Nestanak male Danke uključio je srpski sistem alarmiranja i obaveštavanja "Pronađi me", po uzoru na Amber alert.

Kad se alarm uključi odmah se prekida program na televiziji, radiju, a informacije o nestaloj devojčici građanima se upućuju SMS-om. Alarm se oglasio i na aerodromu "Nikola Tesla" i svim auto-putevima u Srbiji.

Majka devojčice je juče ispričala da je bila sa decom u Banjskom Polju kada je devojčica nestala.

„Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila“, ispričala je Dankina majka Ivana Dragomirović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike