Oprali više od milion evra: Novac od droge i oružja u Danskoj ubacili u Srbiju

26.03.2024

17:22

0

Autor: Mi. S.

Novac od kriminala u Danskoj, kako se sumnja, ulagali su u legalne novčane tokove i imovinu

Oprali više od milion evra: Novac od droge i oružja u Danskoj ubacili u Srbiju
Ilustracija - Copyright Marija Mladjen/ATAImages Profimedia

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Nacionalnom specijalnom jedinicom za kriminala Kraljevine Danske danas na teritoriji Srbije uhapsilo je tri osobe i to P. D., D. P. i A. S., koji su zajedno sa još dvoje osumnjičenih i to: M. M. i M. M,, ranije uhapšenih na teritoriji Kraljevine Danske,kao i N. D., koja je trenutno nedostupna nadležnim organima Republike Srbije, a koji se terete da su su se udružili radi vršenja krivičnih dela i za pranje novca.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od decembra 2015. godine do danas na teritoriji Republike Srbije i Kraljevine Danske oformili organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem ulaganja u legalne novčane tokove imovine stečene kriminalnom delatnošću na teritoriji Kraljevine Danske.

Naime, novac koji je potekao iz nedozvoljenog prometa velike količine opojne droge kao i nabavke i prodaje veće količine vatrenog oružja i municije na teritoriji Kraljevine Danske, osumnjičeni su prema navodima krivične prijave, slali autobusima danskog autoprevoznika „Top turist“ u Republiku Srbiju gde su osnovali

Privredno društvo „Fabula arte“ iz Beograda preko koga je gotov novac ulagan u poslove kupoprodaje zajedničke izgradnje i izvođenja radova na nepokretnostima na teritoriji Republike Srbije dok su deo novca držali ili lično ili preko trećih lica, u ukupnom iznosu od 11.989.000 danskih kruna (1. 598.533,33 evra) i 618.384 evra sa znanjem da imovina potiče iz kriminalne delatnosti.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike