Dvoje na saslušanju, jedan u bekstvu: Nova istraga protiv lopova koji su pokrali milione džet-setu i opljačkali Tamaru Eklston!

27.02.2024

11:33

0

Autor: Mi. S.

Za Cristijanom Jovanovićem se traga, a svi su osumnjičeni za pranje novca, i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja

Dvoje na saslušanju, jedan u bekstvu: Nova istraga protiv lopova koji su pokrali milione džet-setu i opljačkali Tamaru Eklston!
Copyright Foto: Milano Police

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je danas donelo naredbu o proširenju istrage protiv Ljubomira Romanova, Laure Radosavljević i Cristijana Jovanovića, zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, više krivičnih dela pranje novca i više krivičnih dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

U toku su saslušanja osumnjičenih Ljubomira Romanova i Laure Radosavljević koji su u pritvoru, dok osumnjičeni Cristijan Jovanović nije dostupan našim pravosudnim organima i protiv njega će biti stavljen predlog za određivanje pritvora Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Ljubomir Romanov, koji se ranije prezivao Radosavljević, nalazio se na listi najtraženijih evropsikih begunaca nakon što su njegovi saradnici 2019. obili i pljačkali kuće bogataša u Engleskoj, uhapšen je u decembru 2023.

Za Romanovim je poternicu raspisala Velika Britanija koja ga od 2019. potražuje zbog sumnje da je opljačkao vilu Tamare Eklston, naslednice vlasnika Formule 1, iz koje je odneo plen od 25 miliona funti. Romanov je iste godine opljačkao i bivšeg fudbalera Frenka Lamparda, pokojnog vlasnika FK Lester i mnoge druge milijardere.

Opljačkani novac nikada nije pronađen, a sumnja se da su ga "oprali" u Srbiji. Romanov u Obrenovcu ima velelepnu vilu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike