Saslušanja o lažnim dokumentima: Ovo je bila tarifa pohapšenih falsifikatora (FOTO)

26.10.2023

16:53

0

Autor: 24sedam

Tužilac za organizovani kriminal saslušao je šestočlanu grupu falsifikatora, a za njih pet je tražio da se zadrže u pritvoru

Saslušanja o lažnim dokumentima: Ovo je bila tarifa pohapšenih falsifikatora (FOTO)
Copyright Foto:MUP

Tužilac za organizovani kriminal, posle saslušanja šestočlane grupe falsifikatora, predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se pet osoba zadrži u pritvoru.

Od svih osumnjičeni samo jedan je ispričao šta zna o radu grupe.

Uhapšeni P. S. (60), Š. N.(42), M. V. (52), B. Ž.(36), N. D. (61) i P. M. (29) se sumnjiče da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave. Oni su izrađivali falsifikovana dokumenta i uzimali od 1.200 do 2.500 evra. Naravno, na cenu je uticao i kvalitet izrade, kao i da li se radi o pojedinačnom dokumentu ili kompletu - lična karta, pasoš, vozačka dozvola.

Foto:MUP
Deo zaplenjenih blanko obrazaca

Grupa je radila od juna 2022. godine do danas. U ilegalnim štamparijama su izrađivali falsifikovana lična dokumenata zemalja Evropske unije, kao i vozačke dozvole Južnoafričke Republike. U njihovim stanovima su pronađena falsifikovana lična dokumenata, diplome, uverenja kao i mašine za izradu falsifikovanih dokumenata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike