"Vračarci" danas u Specijalnom sudu: Izjašnjavaju se o krivici za tri ubistva i više ranjavanja

16.01.2024

14:00

0

Policija je prilikom pretresa stanova i sefova Nikole Vušovića i Uroša Piperskog, zaplenila 552.000 evra i 110.100 franaka

"Vračarci" danas u Specijalnom sudu: Izjašnjavaju se o krivici za tri ubistva i više ranjavanja
Hapšenje "vračaraca" u Beogradu - Copyright Mup

Pripremno ročište u postupku protiv organizovane kriminalne grupe "vračarci" zakazano je za danas i sutra u Specijalnom sudu u Beogradu. Pripadnici kriminalne grupe odbeglog Nikole Vušovića, poznatijeg kao Džoni sa Vračara, terete se za likvidacije Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe.

U Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu, oni će se danas izjasniti o krivici, a sudu će biti prezentovani i dokazi.

Organizatorima ove grupe označeni su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a pored njih dvojice grupa je brojala još 36 članova. Među članovima bili su Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Maletić, Rašo Ban, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Jovica Sovilj, Nikola Kačarević, Lazar Ilić, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Pavlović i ostali.

Optužnicom se oni terete za tri likvidacije i nekoliko pokušaja ubistava.

Okrivljeni su za komunikaciju prilikom krivičnih dela koristili "Skaj" aplikaciju, koja je bila ključna i za njihovo hapšenje. Vušović se upisivao kao "Diablo“, "Pirana“, "Valhala“, Piperski kao "LeBron James“, "Bubatronac“, "Francuz“, Dario Đorđević je bio "Međedina“, "Spomenko Gostić“, „Kalimero“, „Sinđelić“.

MUP
Hapšenje "vračaraca"

O tome koliko je grupa bila razvijena, kao i kakve je kapacitete imala, govori broj ljudi koji je bio angažovan prilikom različitih krivičnih dela, kao i da su često angažovali nepoznate osobe, poput stranih državljana i slično.

Policija je, da podsetimo, prilikom pretresa stanova i sefova vođa grupe, Vušovića i Piperskog, zaplenjeno je 552.000 evra i 110.100 švajcarskih franaka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike