On je bio upravnik "Padinjaka": Šahista kog su posle dve afere matirala trojica ubica čika Caneta (FOTO)

22.03.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Smrt zatvorenika (74) iz Mladenovca koštala ga funkcije

On je bio upravnik "Padinjaka": Šahista kog su posle dve afere matirala trojica ubica čika Caneta (FOTO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački/UIKS

Vladimir Bukvić bio je u petoj godini vođenja Kazneno-popravnog zavoda u Padinskoj skeli, ali ga je istraga matične Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde pometlala sa tog mesta posle ubistva zatvorenika Stanimira Brajkovića (74) iz Mladenovca, 4. februara u ovom zatvoru.

- Bukvić je suspendovan u februaru i danas udaljen sa posla sa još 10 zaposlenih zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom povodom smrti Stanimira Brajković. Odmah je bio suspendovan jer je to bio prvi korak ka vođenju efikasne unutrašnje kontrole kako ne bi mogao da utiče na druge zaposlene u zavodu i da se inspekcijski nadzor Uprave sprovede neometano - naveli su njegovi šefovi.

Printscreen/Facebook/S.B.
Žrtva Stanimir Brajković

 

I dok se raspetljava kako su sve čika Caneta mučila i seksualno zlostavljala trojica cimera Srećko Stefanović (20), Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22), na videlo isplivavaju detalji iz CV-ija Bukvića, čoveka koji voli šah, zatvorenike navodi da se uključuju u ovu igru. On se, takođe,  i povremenog uključuje u humanitarni rad.

Godinama je Bukvić radio kao upravnik zatvora u Šapcu, a bio je i savetnik u Ministarstvu pravde. Od februara 2016. godine preuzeo je vođenje valjevskog Kazneno-popravnog zavod za maloletnike. Došao je na to mesto jer je prethodni upravnik penzionisan.

Valjevski kontejner i knjige

Upravo iz tog perioda njegovog šefovanja provlače se i "afera". Zaposleni su ga optuživali da je odmah po dolasku na čelo valjevskog zatvora uništio 3.000 naslova knjiga i potpuno, a bez potrebe, renovirao kabinet. 

Foto/UIKS
Donedavni upravnik Vladimir Bukvić

 

Iz Valjeva je 2018. otišao u Padinsku skelu. Tu je nastala i druga afera, ali je nju demantovalo Ministarstvo pravde.

- Upravnik Bukvić i ne poseduje vikendicu. Na fotografiji koja se pojavljuje, prikazan je PVC kontejner koju je upravnik Bukvić kupio i uredno platio Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu još 2018. godine. U pitanju su kontejneri koji se izrađuju u proizvodnom pogonu ovog zavoda i dostupni su trećim licima za kupovinu. On je to uredno platio - navodi se u saopštenju posle optužbi da zaposlene u Padinskoj skeli koristi u privatne svrhe.

Facebook
Osumnjičene ubice penzionera iz Mladenovca

Tokom boravka u Padiskoj skeli svojski se trudio da zatvorenike nauči šafu i usmeri ih ka ovoj plemenitoj igri/sportu. Dovodio je i velemajstore. U međuvremenu, aktivirao se i u humanitarnom radu, pa je zajedno sa zaposlenima znao da obraduje i ugroženu decu za čokoladama i drugim poklonima...

Sve do 4. februara kada je u zatvorski karton Caneta iz Mladenovca, koji je robijao 30 dana jer nije ima 30.000 dinara da plati kaznu za bačenu petardu, upisano vreme smrti. Onda je Bukvić prebačen na niže radno mesto, a danas je i udaljen iz KPZ Padinska skela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike