Medicinari i stražari žmurili nad torturom: Nova imena u istrazi o zločinu u zatvoru

21.03.2024

16:05

0

Policiji je naloženo da obavi detaljne razgovore sa navedenim osobama, kao i sa lekarom u zavodu

Medicinari i stražari žmurili nad torturom: Nova imena u istrazi o zločinu u zatvoru
Stanimir B. - Copyright Printscreen/Facebook/S.B. Profimedia

Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je nalog policiji da izvrši neophodne provere kako bi se utvrdilo ima li elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ "Padinska Skela", kao i medicinskog tehničara u tom zavodu.

Policiji je naloženo da obavi detaljne razgovore sa navedenim osobama, kao i sa lekarom u zavodu na sve okolnosti koje su prethodile smrti osuđenika Stanimira Brajkovića u tom zavodu 4. februara 2024. godine.

Uz zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, policiji je dostavljen dopis Uprave za izvršenje krivičnih sankcija KPZ Padinska skela, zajedno sa prilozima, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Printscreen/Facebook/S.B.
Stanimir Brajković 

Takođe je potrebno da se tužilaštvu dostavi medicinska dokumentacija preminulog Stanimira u vezi sa izvršenim pregledima u zavodu, kao i da se po potrebi obave razgovori sa drugim licima. Po prijemu izveštaja policije tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu.

Osumnjičeni opisali šta se dešavalo u grupnoj sobi 

Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22), osumnjičeni za ubistvo Stanimira Brajkovića-Caneta (74) u zatvoru u Padinskoj skeli, na saslušanju u tužilaštvu su detaljno ispričali šta se dešavalo u grupnoj sobi. 

Treći osumnjičeni Srećko Stefanović (20) branio se ćutanjem. 

Facebook
Osumnjičeni za ubistvo Stanimira Brajkovića

Stanković je negirao da je zlostavljao starca, svaljujući svu odgovornost na Stefanovića, tvrdeći da je samo on maltretirao starca pošto nije imao više para da mu kupuje cigarete i hranu u kantini. Saša se pravdao i da je Srećko terao njega da bije i maltretira Stanimira, iako on to, navodno, "nije hteo". 

Nije mogao da stoji na nogama

Printscreen/Facebook/S.B.
 

- Nakon događaja sa drškom od metle, koju mu je Stefanović gurao u anus, deda više nije mogao da stoji na nogama, niti da jede... Onda ga je još više maltretirao - ispričao je Petrović na saslušanju.

Stanković i Petrović su naveli da ih je Brajković psovao, kao i da je jednog od njih ošamario, a drugog udario u međjunožje.

A Stanković na društvenim mrežama objašnjava kako - "nije drukara". Monstum se uveliko hvali time da nikada nije odao svoje saučesnike.

Svoj trojici osumnjičenih određen je pritvor. Osumnjičeni su da su od polovine januara do 4. februara, kada je penzioner preminuo, psihički, fizički i seksualno zlostavljali Brajkovića. Sumnja se da su oni, u zatvorskoj sobi u kojoj su zajedno bili, stravično mučili čoveka jer mu je nestalo novca.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike