Istraga o grupi Slobodana Homena: Pritvor za veliku pljačku ordenja u Palati "Srbija"

22.03.2024

15:34

0

Autor: 24sedam

Treći sud za četvoro osumnjičenih poslao u pritvor

Istraga o grupi Slobodana Homena: Pritvor za veliku pljačku ordenja u Palati "Srbija"
Copyright Printscreen/Tanjug/ 24sedam/Profimedia

U nastavku istrage o krađi 43.000 ordenja iz Palate "Srbija" određen je pritvor za četvoro osumnjičenih iz grupe u kojoj je i nekadašnji državni sekretar Slobodan Homen

Pod istragom je ukupno 10 osoba za koje se sumnja da su počinili tešku krađu iz člana 204. Krivičnog zakonika, a Treći osnovni sud u Beogradu je odredio pritvor I.Z. (53), N.A. (63) i A.T. (60), ali i za  S.S. (44), bivšu šeficu kabineta nekadašnje ministarke pravde Snežane Malović.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja krađe i utvrđivanja identiteta svih osoba koje su učestvovale u ovoj otimačini državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

U sklopu istrage o krađi izvršen je pretres stanova i objekata koje koriste okrivljeni, a u prostorijama Slobodana Homena (1972) i J. M. (1959) pronađena velika količina ordenja koje će biti predmet dalje istraživanja. Pored Homena u bekstvu je i S. B. (1978) pa je podnet predlog da se za njima raspiše poternica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike