Homen na poternici: Bivši otporaš i državni sekretar u krađi ordenja iz Palate "Srbija"

15.03.2024

16:14

0

Autor: 24sedam

Slobodan Homen (52) na poternici zbog nestanka 43.000 ordenja

Homen na poternici: Bivši otporaš i državni sekretar u krađi ordenja iz Palate "Srbija"
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić/24sedam/Printscreen Tanjug

Slobodan Homen (52), bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde i član Otpora, a sada advokat, jedan je od osumnjičenih da je, sa još devet osoba, opljačkalo desno krilo Palate "Srbija" i iz kancelarije u njemu odneo 43.000 komada državnog ordenja. Tužilaštvo je dalo nalog da se za njim raspiše poternica.

Slobodan Homen je na sednici Vlade Srbije 24. marta 2011. godine imenovan za funkcionera zaduženog za koordinaciju odnosa sa javnošću. Bio je poslanik u sazivu od 2012-14, a mandat mu je potvrđen i u sazivu posle toga. Homen je kolekcionar odlikovanja Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije, i to poznat van prostora Balkana.

Kako je danas ranije saopšteno, u opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovalo Treće tužilaštvo u Beogradu i Uprave kriminalističke policije uhapšeno je osam osoba, a za dvoje je raspisana poternica zbog sumnje da su opljačkali zgradu SIV-a i odneli na desetine hiljada ordenja.

Uhapšeni su J.M. (65), N.A. ), I.Z. (63), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok je za Homena i S.B. (46) tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica. Zasad, deset osoba je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja je u desnom krilu SIV-a počinilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je tužilaštvo podnelo predlog da se četiri osobe zadrže u pritvor, za dve raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike