Srećko, Saša i Dalibor su osumnjičeni za brutalno ubistvo Stanimira: Jedan od njih robijao zbog neplaćene autobuske karte

20.03.2024

14:24

0

Autor: 24sedam

Njima je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu

Srećko, Saša i Dalibor su osumnjičeni za brutalno ubistvo Stanimira: Jedan od njih robijao zbog neplaćene autobuske karte
Stanimir B. - Copyright Printscreen/Facebook/S.B. Profimedia

Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) osumnjičeni za ubistvo Stanimira Brajkovića (74) u Padinskoj Skeli, u zatvoru su bili zbog prekršaja. 

Prema nezvaničnim informacijama, jedan je bio u zatvoru na 10 dana zbog neplaćene karte u autobusu, drugi na 380 dana zbog dela protiv bezbednosti u saobraćaju, a treći na 175 dana zbog zakona o ličnoj karti i dela protiv bezbednosti u saobraćaju.

Za psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje penzionera Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv njih trojice i njima je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu.

- Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju usmrtili Brajkovića. Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, S.B. svakodnevno prihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene - saopšteno je danas iz tužilaštva.

Mučili ga danima

Penzionera su svakodnevno šamarali, tukli nogama i rukama u glavu i telo. Dalibor P. ga je kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

Zbog petardi iza rešetaka

Stanimir Brajković (74) koji je 4. februara preminuo u ćeliji zatvora u Padinskoj Skeli jer su ga danima mučila trojica cimera bio je dugogodišnji penzioner, a u svom Mladenovcu je bio poznat kao - Cane.

Printscreen/Facebook/S.B.
 

Naime, Stanimir je bio u zatvoru jer ga je Prekršajni sud u Mladenovcu osudio po prijavi komšinice kojoj je smetala bačena petarda. Kada je policija intervenisala u Brajkovićevoj kući su pronašli još petardi, kažnjen je sa mesec dana zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike