Detalji brutalne smrti u zatvoru: Tortura počela zbog novca, silovali ga, tukli, terali da pije urin...

20.03.2024

11:29

0

Autor: 24sedam

Tortura počela kad je zatvoreniku (74) nestalo novca da cimerima kupuje namirnice u kantini

Detalji brutalne smrti u zatvoru: Tortura počela zbog novca, silovali ga, tukli, terali da pije urin...
Copyright Profimedia

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je postupajući tužilac naredio hapšenje osumnjičenih zatvorenika Srećka S. (20), Saše S. (21) i Dalibora P. (21) koji se sumnjiče za ubistvo S.B. (74), sa kojim su delili zatvorsku ćeliju u KPZ "Padinska Skela".

Tužilac je 4. februara obavešten o smrti S. B., nakon čega je naložio da se obavi obdukcija sa toksikologijom, koja je završena 8. marta i koja je pokazala da je umro nasilnom smrću. Trojica osumnjičenih su saslušana u tužilaštvu 14. marta, gde se Srećko S. branio ćutanjem, a druga dvojica osumnjičenih su iznela svoju odbranu.

Trojka je S. B. od januara do 4. februara u sobi u kojoj su boravili sa njim svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljala, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice. Dodaje se da su ga svakodnevno šamarali, tukli nogama i rukama po glavi i telu, a jednom prilikom ga je Dalibor P., kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.

Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

S. B. je 3. februara bio na lekarskom pregledu usled povreda koje je zadobio, ali iz straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, pa su ga iste večeri osumnjičeni odveli u kupatilo gde su ga polivali hladnom vodom. Sutradan se zdravsteno stanje S. B. znatno pogoršalo, pa je zbog zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija preminuo.

Svi osumnjičeni, kao i oštećeni, izdržavali su kazne zatvora zbog učinjenih prekršaja, a osumnjičenima je određen pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike