Osumnjičeni za brutalno iživljavanje nad zatvorenikom u Padinskoj skeli imaju 20 godina! Svi bili iza rešetaka zbog prekršaja

20.03.2024

10:44

0

Trenutno se prikupljaju dokazi i ispituju svedoci, a svi osumnjičeni su izdržavali kazne zatvora za prekršaj

Osumnjičeni za brutalno iživljavanje nad zatvorenikom u Padinskoj skeli imaju 20 godina! Svi bili iza rešetaka zbog prekršaja
Copyright Profimedia

Više javno tužilaštvo u Beogrdu obavešteno je 4. februara o smrti S.B. (74) u KPZ Padinska skela, nakon čega je dežurni tužilac naložio obdukciju sa toksikologijom.

Kada je obdukcioni nalaz 8. marta pokazao da je S.B. umro nasilnom smrću, i to nakon višednevnog maltretiranja i prebijanja, tužilac je naložio hapšenje osumnjičenih, za koje se ispostavilo da su delili ćeliju sa preminulim čovekom.

Osumnjičeni, koji su u vreme zločina svi imali po 20 godina, saslušani su 14. marta u VJT u Beogradu nakon čega im je na predlog tužilaštva sud odredio pritvor.

Kako navodi "Blic" trenutno se prikupljaju dokazi i ispituju svedoci, a svi osumnjičeni su izržavali kazne zatvora za prekršaj.

Prethodno se povodom ove smrti oglasila Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštenjem u kojem navode da je pokrenut disciplinski postupak protiv sedam službenika zatvora u Padinskoj skeli.

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj Skeli) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima. Ovi državni službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaju u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu S. B. koji je preminuo 4. februara 2024. godine, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike