U suzama išli na jednu, pa na drugu sahranu: Celo selo oprostilo se od poginulih mladića!

17.03.2024

16:48

0

Pored rodbine i prijatelja, Nikolu školjevića i Radovana Božovića je sa suzama ispratilo celo selo.

U suzama išli na jednu, pa na drugu sahranu: Celo selo oprostilo se od poginulih mladića!
Ilustracija - Copyright Profimedia Printscreen/Instagram RINA

Na seoskom groblju u selu Brđani kod Gornjeg Milanovca danas su sahranjeni Nikola Školjević (24) i Radovan Božović (23) koji su u noći između petka i subote poginuli u saobraćajnoj nesreći u ovom gradu.

Pored rodbine i prijatelja, dvojicu mladića je sa suzama ispratilo celo selo. Skoro svi meštani su bili najpre na jednoj, a potom i drugoj sahrani.

"Tuga i bol su u svima nama jer su se ugasila dva mlada života. Ne pamtimo da je ovakva nesreća skorije zadseila selo. Bili su nerazdvojni drugovi, pa i ovde ih zajedno ispraćamo. Njihovim porodicama je najteže, bićemo uz njih", kaže komšija Milan koji je sa članovima svoje porodice bio najpre na jednoj a potom i drugoj sahrani.

Stradale mladiće su ispratili i drugovi iz OŠ "Kralj Aleksandar I", članovi KUD "Brđani" i mnogi drugi...

"Selo je danas zavijeno u crno. Dve kuće će ih oplakivati večno. Prevelika je tuga... A tek što su krenuli u život", rekla je Gorica, meštanka Brđana.

Podsećamo, mladići su stradali u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na raskrsnici ulica Kursulina i Miloša Velikog. Poginuli su na licu mesta.

Na seoskom groblju u selu gde su obojica sa porodicama živeli Nikola je sahranjen u 12, a Radovan u 14 časova. Nikolu su ispratili njegovi najbliži otac Branko, majka Milena i braća Ivan i Jovan. Radovana je ispratila majka Vesna i sestre Jelena i Ivana, piše Kurir.

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac je za sutra proglašen dan žalosti, zastave će biti spuštene na pola koplja, a prvi čas u svim školama će početi minutom ćutanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike