"Kavčanin" ide na psihijatriju: Ubica oca mora na lečenje

15.03.2024

14:27

0

Autor: 24sedam

Filip Vrznić štanglom nasmrt pretukao oca

"Kavčanin" ide na psihijatriju: Ubica oca mora na lečenje
Ilustracija - Copyright Profimedia

"Kavčanin" sa poternice Slovenije Filip Vrznić (39) ide na lečenje u psihijatrijsku ustanovu, jer je 19. septembra 2023. u Surčinu brutalno nasmrt pretukao oca, majku teško povredio, a sestri pretio. Ovaj zahtev je danas, u završnoj reči, ponudio Više tužilaštvo u Beogradu.

Postupajući tužilac je rekla da je dokazano da je Vrznić počinio ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nasilje u porodici, a veštačenjem je utvrđeno da je u neuračunljivom stanju usled psihoze od koje boluje počinio zločin. Zatražila je i da mu sud produži pritvor.

Pratili su me

Branilac "kavčanina" se složio sa predlogom tužilaštva o lečenju i produženju pritvora, ali tvrdi da nije izvršeno krivično delo ubistvo, već nasilje u porodici.

Vrznić je danas rekao da je tog dana izgubio svest, jer nije nekoliko dana uzimao lekove i da se ubistva seća kroz maglu, u slikama. Tvrdi da je ušao u jednu zgradu preko puta svoje kuće, jer je mislio da ga neko prati, a za njim su došli i njegovi roditelji. Tada je prvo udario oca, zatim i majku. Primetio je da njegov otac u ruci drži šipku, i tada je uzeo tu šipku i jednom ili više puta udario oca, koji je dva dana kasnije preminuo. Na kraju je rekao da mu je žao što se to dogodilo i da bi voleo da može da vrati vreme, kao i da sad redovno uzima terapiju.

Trčao u donjem vešu

Majka Olga je navela da je kritičnog dana videla sina i da ga nije prepoznala, kao i da mu je lice bilo drugačije. Dodala je da je iskočio kroz prozor samo u donjem vešu, a da su svi ukućani krenuli za njim.

Majka Olga je ispričala je da je on tri dana pre ubistva bio kod bivše supruge kako bi video decu, ali mu to nije dozvolila, nakon čega je počeo čudno da se ponaša i nije izlazio iz sobe, osim kad je jeo. Na dan ubistva, tvrdi, zvali su nekoliko puta zdravstvenu ustanovu “Laza Lazarević” ali im se niko nije javljao. I iz Centra za socijalni rad takođe su ih uputili na bolnicu “Laza Lazarević”.

Svedočenje sestre

Sestra Ana P. je takođe rekla da se brat poslednjih par dana ponašao čudno i da je jedno jutro došao kod nje u kuću, uplašeno gledao oko sebe i pitao je da li su svi dobro, što je, kako je dodala, bilo neuobičajno ponašanje.

Veštak Svetislav Mišković je ostao pri nalazu i mišljenju komisije dodajući da je mišljenja da Vrzniću treba da se izrekne obavezno lečenje i čuvanje u psihijatrijskoj ustanovi.

Sud je za 27. mart zakazao izricanje presude.

Vrznić je član “kavačkog klana” i za njim je raspisana poternica Slovenije, zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubistva jednog svedoka-saradnika, a po naređenju Radoja Zvicera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike