"Pretio je da će da ubija i ljude": Vlasnik imanja o dečaku (13) koji je pobio njegove jaganjce

13.03.2024

22:25

0

"Na par mesta po selu imao je spakovane stvari, čak se priča i da je imao još jednu sekiru", kaže Predrag Tadić

"Pretio je da će da ubija i ljude": Vlasnik imanja o dečaku (13) koji je pobio njegove jaganjce
Predrag Tadić - Copyright Facebook/Predrag Pedja Tadic/Pixabay

"U toru je bilo oko 50 jaganjca, a on je ubio njih 12. Svako od njih je udareno sekirom po tri puta, lobanje su im razbijene. Udarao ih je direktno u glavu. Takođe, teško povređena su dva jaganjca, kojima je bukvalno odsekao noge"

Ovako za Blic opisuje jezive prizore Predrag Tadić, vlasnik imanja na kome je maloletnik M. Ž. (13) u ponedeljak, kako se sumnja, ubio sekirom 12 jaganjca u toru.

- On je oduvek imao delikventno ponašanje i zbog teških životnih uslova, mi smo ga primili da živi sa nama. Više od dve godine zajedno sa porodicom živi kod nas. Brinuli smo o njemu, bez ikakve naknade. Niko od dece kod nas nije čuvao ovce, njima je bila obaveza da idu u školu - ističe Tasić.

Kako kaže, tog dana vratio se sa posla kući zajedno sa ženom i video dečaka kako beži iz dvorišta.

- Ovce su bile na pašnjaku, a jaganjci kod kuće. Nismo ni slutili šta se dogodilo. Ulazim u tor da obiđem jaganjce, kada unutra masakr. Životinje koje nisu bile povređene trčale su ka vratima kako bi pobegle. Jaganjci leže u lokvi krvi, sa razbijenim lobanjama. Prvo sam pomislio da su šakali, ali kada sam video povrede odmah sam znao da je on to uradio. Nakon toga sam pozvao policiju - priča naš sagovornik.

Komšiji ubio 10 kokošaka

Prema njegovim rečima, uhapšeni maloletnik je nakon zločina otišao do česme i oprao krv sa sekire, a zatim je sakrio u kuću pored.

- Na par mesta po selu imao je spakovane stvari, čak se priča i da je imao još jednu sekiru. Verovatno se presvlačio, tu je bilo mnogo krvi - navodi on.

Profimedia/Pixabay
Ilustracija

Tasić ističe i da je maloletnik ranije komšiji ubio 10 kokošaka, te da je po selu stalno pravio probleme.

- Nosio je nož u školu, krao od lovaca patrone za puške, maltretirao starije komšije i vršnjake u školi. Ja sam i ranije zvao Centar za socijalni rad i sve to prijavljivao. Oni su mi stalno govorili da ne mogu da reaguju dok on nešto ne uradi - kaže on.

"Igrao sam se sa sekirom"

Kako dalje navodi, po selu se pričalo i da hoće da ih pobije.

- Pričao je da hoće da nas ubije, kako bi otišao u zatvor jer su tamo bolji uslovi. Zatečeni smo, sam ovaj čin je toliko jeziv da mi zaista nemamo više reči. On je toliko hladan, kao da nije ništa uradio - zaključuje Tasić.

Komšije maloletnika otkrile su ranije da je nakon zločina stajao nasred ulice sa krvavom odećom.

- Pozvala sam ga da uđe kod mene u radnju, dok ne dođe policija i tada sam ga pitala: "Šta si to radio?", na šta mi je on samo kratko odgovorio: "Igrao sam se sekirom". Imao je neki čudan pogled, nije mnogo pričao - ispričala je komšinica.

Kako je ispričala, maloletnik je ceo taj dan lutao i išao od kuće do kuće.

- Ceo taj dan on je negde lutao, išao je od kuće do kuće. Zatim je otišao i kod Peđe, kod koga je nekada i živeo. Ušao je u kuću iza neke bicikle, otišao do frižidera, jeo i onda krenuo do štale gde je i pobio sve ovce. Priča se po selu da su scene bile jezive, lokve krvi, obezglavljene životinje. Mi smo šokirani, ne možemo da dođemo sebi - ispričala je uznemirena komšinica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike