Stradali Andrej imao 47 uboda nožem: Pokrenut postupak protiv dečaka ubice iz Niške Banje

12.03.2024

14:08

0

Maloletni M.M. u ovom postupku ima svojstvo oštećenog lica

Stradali Andrej imao 47 uboda nožem: Pokrenut postupak protiv dečaka ubice iz Niške Banje
Copyright Profimedia/Tanjug/Prinstcreen

Protiv roditelja maloletnog M.M.(13) koji se sumnjiči da je u Niškoj Banji 5.oktobra prošle godine ubio svog druga iz razreda Andreja Simića sa 37 uboda nožem, pokrenut je postupak u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, saznaje "Kurir".

U saopštenju OJT koje je dostavljeno Kuriru se navodi "da se pred ovim tužilaštvom vodi postupak protiv M.M. i M.M.M. iz Niške Banje, roditelja maloletnog M.M. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl.193 st.1 КZ".

- Maloletni M.M. u ovom postupku ima svojstvo oštećenog lica. Postupajući javni tužilac je dana 18. decembra 2023.godine doneo naredbu da se obavi psihijatrijsko veštačenje maloletnog M.M. koje je povereno Кlinici za psihijatrijske bolesti dr "Laza Lazarević" u Beogradu, u kojoj je maloletnik i smešten. Кako se radi o veoma kompleksnom i opsežnom veštačenju do donašnjeg dana nam nije dostavljen nalaz i mišljenje komisije navedene ustanove. Nakon prijema nalaza i mišljenja, ovo tužilaštvo će preduzeti dalje dokazne radnje u cilju utvrđivanja elemenata gore navedenog krivčnog dela i nakon sprovedenih dokaznih radnji doneće javnotužilačku odluku - doslovce je navedeno u saopštenju.

U proglasu OJT se i podvlači: - Još jednom napominjemo da je maloletni M.M. u ovom postupku oštećeni, a roditelji ubijenog dečaka ne učestvuju u ovom postupku - stoji u saopštenju koje je potpisala Uprava Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu.

Advokat ožalošćene porodice Simić, Saša Knežević je naveo kratko za "Kurir": "Ja sam šokiran tim saopštenjem gde neki navodi nisu jasni".

Printskrin/facebook
 

Andrej Simić, inače omiljen dečak u Niškoj Banji je bio drug M.M. i pored toga što njegovoj porodici nije bilo milo što se druži s njim. Andrej ga ja povlačio za sobom, upisao ga je na košarku, hteo je da ga socijalizuje jer je dečak pokazivao nasilni karakter.

Roditelji Andreja Simića su ukazivali da M.M. u rancu nosi noževe, da je u specifičniom godinama kada bi na to neko trebalo da obrati pažnju, ali niko nije regaovao. Prema rečima Simića, ni roditelji M.M. nisu reagovali s izgovorom da se "on igra sa tim noževima i sečivima". Ni Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" nije preduzela korake, iako je bilo poznato da je jednom dečaku ranije držao nož pod grlom.

Kobnog 5. oktobra prošle godine, Andrej je ujutru posle 9,00 sati otišao kod njega kući u Tošketovoj ulici u Niškoj Banji. Među njima do tada nije bilo nekih sukoba, a oko 11 sati je odjeknula Srbijom zastrašujuća vest da je dečak ubio dečaka. Pored M.M. i Andreja, u kući su trebala da se nađu još dvojica dečaka, ali sticajem okolnosti nisu došli kući kod M.M.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike