Majka ubice javila se ocu Stefana Savića: Plaši se osvete, a evo šta joj je otac stradalog MMA borca odgovorio

11.03.2024

14:22

0

Vasiliju Gačeviću (23) i Marku Daničiću (23), osumnjičenima za ubistvo Stefana Savića (23), policija je na tragu i očekuje se njihovo hapšenje

Majka ubice javila se ocu Stefana Savića: Plaši se osvete, a evo šta joj je otac stradalog MMA borca odgovorio
Stefan Savič - Copyright Printscreen/Youtube/Triangle TV/ATA Images

Majka Vasilija Gačevića (23), koji je sa Markom Daničićem (23), osumnjičen za ubistvo Stefana Savića (23), MMA borca i osvajača bronzane medalje na svetskom prvenstvu u tom sportu, izjavila je saučešće ocu ubijenog mladića.

- Ona je nazvala Stefanovog oca Nenada i rekla mu da joj je žao što je njen sin uradio. Ujedno ga je molila da se neko ne sveti njenim dvema ćerkama. Stefanov otac je prihvatio saučešće i rekao Gačevićevoj majci da se ne plaši, jer su oni nisu porodica koja bi nekom naudila. Ne smatra da je majka kriva za zločin svog sina - otkriva izvor Informera.

On navodi da su Gačević i Daničić, u noći između 24. i 25. februara ušli u klub na Dorćolu, ali i da je u ubistvo upleteno više osoba.

- Kada su ušli, rekli su Stefanu: "Pi*ko, šta ćemo sad?!", a on im je odgovorio: "Ja nisam voljan da se bijem, predajem se". I oni su onda krenuli noževima na njega - kaže sagovornik blizak istrazi.

Gačević i Daničić, uprkos mirnom tonu Stefana, potegli noževe i nasrnuli na MMA borca, koji je ranjen počeo da beži niz Dobračinu ulicu, ali su ga ubice sustigle na raskrsnici sa Dunavskom ulicom, i tamo ga iskasapile i dokrajčile, nakon čega su pobegli i od tada im se gubi svaki trag.

Posle ubistva, ubice su zatim pobegle u stan kod Đerma u vlasništvu Gačevićeve majke. Tamo su se presvukli i ostavili u stanu krvavu odeću, a zatim su pobegli. Gačevićeva majka je kasnije ušla u stan, videla krvavu garderobu i to je odmah prijavila policiji, verovatno strahujući da je ne optuže za saučesništvo u ubistvu.

Vasiliju i Marku, kako se može čuti iz izvora bliskih istrazi, policija je na tragu i očekuje se njihovo hapšenje.

Stefan je sahranjen 27. februara u Boleču, a na sahrani je bilo prisutno hiljadu ljudi. U svom govoru, sveštenik je rekao da takvu sahranu Boleč ne pamti.

MUP
Ako ih vidite odmah zovite pliciju: Vasilije Gačević i Marko Daničić

Stefan Savić, kako su pokazali prvi rezultati obdukcije bio je bukvalno iskasapljen, sa više od 15 uboda!

Ubice su kobne noći sačekale Stefana ispred kluba i odmah počele da ga ubadaju. Savić je ranjen počeo da beži, ali Gačević i Daničić su ga stigli na uglu Dobračine i Dunavske ulice, oborili ga na trotoaru i zverski dokrajčili.

Srbija će biti domaćin Evropskog prvenstva u MMA od 29. marta do 6. aprila, a srpskim borcima u glavama i srcima tokom mečeva biće ubijeni drugar Stefan. Osvajač bronzane medalje za Srbiju na prošlom Svetskom prvenstvu mučki je ubijen u Beogradu 25. februara.

- On je bio naš ponos i dika, momak za primer u oktagonu, ali i van njega. Trebalo je da bude sa nama i na ovom događaju, koji je veoma važan za naš i srpski sport uopšte, ali neki neljudi su našeg brata zaustavili na šampionskom putu. Nema sumnje da će svaki borac koji na srcu nosi crveno-plavo-belu zastavu dati 100 odsto sebe, baš kao što je to radio i Stefan, da na svakom meču osvetla obraz srpskoj reprezentaciji, koju je baš on bronzom na SP prošle godine u Tirani uzdigao među najbolje MMA timove na planeti - poručuju srpski takmičari.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike