Oglasilo se tužilaštvo o Novici Antiću: Evo koliko je uzeo miliona iz kase Vojnog sindikata

01.03.2024

14:46

0

Autor: 24sedam

Čelnici sindikata osumnjičeni da su prisvojili više od 18 miliona dinara

Oglasilo se tužilaštvo o Novici Antiću: Evo koliko je uzeo miliona iz kase Vojnog sindikata
Copyright Printscreen/YouTube/Dnevnik

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu saopštilo je da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv predsednika Vojnog sindikata Novice Antića, ali i Predraga Jevtića i D.T. zbog produženog krivičnog dela pronevera u saizvršilaštvu, zbog sumnje da su prisvojili novac i druge pokretne stvari u ukupnom iznosu od 18.352.162,22 dinara, koje su im poverene u Vojnom sindikatu. Ovo delo je kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 364 stav 3 u vezi sa stavom 1 i u vezi sa članovima 33 i 61 Zakonika, kaznom zatvora od dve do 12 godina.

- U saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a i Poreskom policijom, osumnjičeni N.A, D.T. i P.J. su uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 časova. Nakon što su osumnjičeni privedeni i saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, na osnovu predloga javnog tužilaštva osumnjičenima N.A. i P.J. je određen pritvor do 30 dana - navodi se u saopštenju.
Novica Antić uhapšen je 27. februara, pa pušten na slobodu. Ali ond se na tu odluku sudije za prethodni postupak žalilo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. Vanpretresno veće Višeg suda je potom preinačilo jučerašnju odluku o odbijanju pritvora za Antića i Jevtića i određen im je pritvor do 30 dana.
Dodaje se da će Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, "hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike