Antić sproveden u pritvor: Sud ukinuo odluku o oslobađanju

01.03.2024

12:49

0

Autor: 24sedam

Novica Antić uhapšen i 27. februara, a sud odlučio da bude vraćen u pritvor u Klisi.

Antić sproveden u pritvor: Sud ukinuo odluku o oslobađanju
Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednika Vojnog sindikata Srbije Novicu Antića i generalnog sekretara Predraga Jevtića policija je danas privela jer im je sud odredio pritvor do 30 dana i u toku je njihovo sprovođenje u pritvor u Klisi.

Antića je prvo priveden u beogradsku policiju, jer je bio u glavnom gradu, a Jevtić u Somboru.

Policija je u utorak, 27. februara, u Kragujevcu, po nalogu tužioca, ušla u Antićevu kuću i započela pretres, nakon čega je i uhapšen zbog finansijskih malverzacija.

Antić i funkcioneri tog sindikata Predrag Jevtić i Duško Tolmač su u četvrtak uveče, odlukom sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, pušteni da se brane sa slobode.

Međutim, posle žalbe Tužilaštva, odlučeno je da bude vraćen u pritvor.

Pre nekoliko dana je pisano o zloupotrebama i bahatom trošenju novčanih sredstava iz kase Vojnog sindikata od strane samozvanog predsednika Novice Antića, ali i pojedinih njemu bliskih lica.

Delio sindikalni novac šakom i kapom

Antić je uhapšen i jer je doneo odluke da se Predragu Jevtiću neosnovano isplaćuje 3,5 miliona dinara. Preuzimao je telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za više od 1,5 miliona, kao i što je Dušku Tolmaču isplaćeno oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata. Ovaj sindikalac Tolmač se brani sa slobode.

Nezadovoljni članovi i vođe sindikalnih grupa otkrili su da se sindikalni novac, kojim se, prema Statutu, finansira sindikat, a koji se najviše prikuplja od članarina i služi isključivo za aktivnosti sindikata, pravnu i solidarnu pomoć svojih članova, već duže vreme besomučno troši na tzv. dijamante za video-igre preko interneta.

Naime, samo užem krugu Antićevih saradnika je omogućeno da sindikalnim novcem, putem platnih kartica, u video-igricama kupuju tzv. dijamante zarad osvajanja nagrada i postizanja boljih rezultata u tim igricama. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike