Otkrivamo: Novica Antić "pao" sa dvojicom kolega zbog pronevere (FOTO)

27.02.2024

09:49 >> 10:42

0

Novica Antić je uhapšen zbog krivičnog dela pronevera jer je, između ostalog, doneo odluke kojim se Predragu Jevtiću isplaćuje 3.5 miliona dinara neosnovano

Otkrivamo: Novica Antić "pao" sa dvojicom kolega zbog pronevere (FOTO)
Novica Antić - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Danas je u velikoj akciji pripadnika UKP-a  uhapšen Novica Antić, predsednik vojnog sindikata. 

 Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, u saradnji sa poreskom policijom Novi Sad, određeno je zadržavanje do 48 sati za Antića i još dve osobe, saznaje 24sedam. Reč je o Dušku Tolmaču, zameniku predsednika vojnog sindikata i Predragu Jevtiću, generalnom sekretaru tog sindikata.

 Novica Antić je uhapšen zbog krivičnog dela pronevera jer je doneo odluke kojim se Predragu Jevtiću isplaćuje 3.5 miliona dinara neosnovano.Takođe, preuzimao je telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za preko 1.5 miliona. Kao i što je Dušku Tolmaču isplaćeno oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata. 

Drugi uhapšeni Duško Tolmač je osumnjičen takođe za proneveru jer je Novici Antiću suprotno aktima sindikata pribavio korist od 6.2 miliona dinara. 

Press centar UNS/Ivan Mitić
Duško Tolmač

 

Predrag Jevtić je osumnjičen za proneveru mobilnih telefona i opreme sindikata koje je dobijeno preko operatera dalje prodavao i na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist preko 1.5 miliona dinara.

Amir Hamzagic/ATAImages
Predrag Jevtić

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike