Carina oduzela evre i gomilu zlata: Stranci pokušali da unesu bogatstvo (FOTO)

29.02.2024

15:21

0

Autor: 24sedam

Bogata zaplena carinika na Horgošu

Carina oduzela evre i gomilu zlata: Stranci pokušali da unesu bogatstvo (FOTO)
Copyright Foto: Uprava carina

Carinski službenici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili dva slučaja u kojima su zbog neprijave zadržane devize u protivvrednosti od preko 37.000 evra, kao i 11 zlatnika vrednih 9.500 evra.

Neprijavljene devize otkrivene su u sredu prilikom kontrole automobila strane registracije, saopštila je Uprava carine. Mada su putnici rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po dozvoljenih 10.000 evra, prilikom detaljnog pregleda, utvrđeno je da to nije istina. Naime, u ličnoj torbici i džepovima trenerke i jakne vozača pronađeno je 28.420 evra i 9.800 dolara više od sume koju su putnici prijavili.

U drugom slučaju zabeleženom takođe na ulazu u zemlju, prilikom kontrole automobila stranih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica putnika, pronađeno je neprijavljeno investiciono zlato. Ukupno 11 dukata ''Franc Jozef'' umotanih u papir otkriveno je u ličnoj torbici vozača. Neprijavljene devize i zlatnici će biti zadržani do okočanja sudskih postupaka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike