Dve velike akcije na Horgošu: Tvrdili da nemaju ništa, a otkriveno im 340.000 evra (FOTO)

18.01.2024

11:50

0

Autor: 24sedam

Zaplenjeni mobilni telefoni i automobili

Dve velike akcije na Horgošu: Tvrdili da nemaju ništa, a otkriveno im 340.000 evra (FOTO)
Copyright Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš sprečili dva pokušaja krijumčarenja, zaplenivši telefone, pametne satove i drugu tehničku robu, čija je vrednost procenjena na skoro 340.000 evra, kao i automobile kojima je ta roba transportovana vredne gotovo 30.000 evra.

Tokom 17. januara carinici su prvi prekršaj otkrili kada je na ulazu u zemlju radi kontrole zaustavljen automobil domaćih registarskih oznaka, čiji je vozač, koji je putovao sam, rekao da nema ništa da prijavi. Vozilo je detaljno pregledano i u prtljažniku su zatečene četiri velike torbe, u kojima je pronađeno 280 novih mobilnih telefona, među kojima 230 telefona Iphone (15 Pro Max, 15 Pro, 15 Plus, 14 Pro Max i sl.), kao i 50 mobilnih telefona Xiaomi, Motorola, Redmi, Hua Wei i drugih robnih marki.

Osim telefona, u torbama se našlo i devet pametnih satova Apple Watch i Samsung Galaxy, kao i pet aparata za epilaciju, akumulatorski fen, različiti punjači, baterije i druga tehnička roba, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 35 miliona dinara, odnosno više od 300.000 evra.

U drugom slučaju, koji je otkriven nakon sat vremena, takođe prilikom ulazne kontrole, zaplenjena su 34 mobilna telefona Iphone (15, 14 i 13) i šest pametnih satova Apple Watch, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 4,5 miliona dinara, što je preko 38.000 evra. Originalno upakovani telefoni i satovi bili su sakriveni u fabričkoj šupljini za rezervni točak, ispod kofera i torbi sa ličnim stvarima, u prtljažniku automobila domaćih registarskih oznaka.

Njime je iz Mađarske ka našoj zemlji putovalo troje putnika, koji su takođe tvrdili da sa sobom nose samo lični prtljag. U oba slučaja su, pored krijumčarene robe, do okončanja postupaka zadržani i automobili u kojima je ona zatečena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike