Miljana bez emocija, gleda u vrata: Počinje suđenje porodici dečaka masovnog ubice iz "Ribnikara" (FOTO)

29.02.2024

11:26

0

Autor: 24sedam

U sud došla majka K.K. i porodice ubijene dece

Miljana bez emocija, gleda u vrata: Počinje suđenje porodici dečaka masovnog ubice iz "Ribnikara" (FOTO)
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Roditelje dece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" pristigli su u zgradu Palate pravde gde će u Višem sudu biti održano suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, čiji je sin 3. maja 2023. godine ubio devet vršnjaka i portira, a teško ranio nastavnicu istorije. Na suđenje je stigla i majka masovnog ubice.

Miljana Kecmanović je u zgradu ušla u pratnji svojih advokata Borivoja Borovića i njegove ćerke Irine. Sve vreme je u holu suda okrenuta leđima od roditelja čiju je decu ubio njen sin. Ne pokatzuje emocije na licu i gleda u vrata sudnice gde će se održati ročište.

S druge strane hodnika, roditelji osnovaca se pozdravljaju i zaštitnički grle.

Stefanović prvi put

Po prvi put jednu optužnicu pred sudom će zastupati i glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović koji je bio prisutan u sudnici od samog početka suđenja.

Tanjug/Jadranka Ilić
Nenad Stefanović ispred sudnice

On će, takođe, postavljati pitanja okrivljenima, potvrđeno je Tanjugu.

Više tužilaštvo u Beogradu odustalo je od ispitivanja roditelja ubijene dece u svojstvu svedoka oštećenih, kako bi mogli da prisustvuju na suđenju kada Kecmanoviću budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja. To znači da će roditelji moći iz sudnice da prate iznošenje odbrana oca i majke dečaka K.K. 

Suđenje je zakazano za danas i sutra kada bi trebalo Vladimir Kecmanović da iznese odbranu, a tužilaštvo, branioci, oštećeni i sud da mu postavljaju pitanja. Suđenje se odvija bez prisustva javnosti jer je sud odlučio da isključi javnost sa suđenja iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike