"Sve Srpčiće bih poklao, pogotovo vas u uniformi": Osuđen Hrvat koji je vređao Srbe na aerodromu "Nikola Tesla"!

28.02.2024

17:35

0

Osuđen je na uslovnu kaznu zatvora od godinu i po, s rokom provere od pet godina, a određena mu je i mera proterivanja stranaca u trajanju od deset godina

"Sve Srpčiće bih poklao, pogotovo vas u uniformi": Osuđen Hrvat koji je vređao Srbe na aerodromu "Nikola Tesla"!
Aerodrom "Nikola Tesla" - Copyright Profimedia

Hrvatski državljanin Dominik Hubert Trstenjak, koji je jesenas na aerodromu "Nikola Tesla" pijan vređao prolaznike, a onda na VMA psovao srpsku majku, zaključio je sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu o priznanju krivičnog dela izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti.

On je osuđen na uslovnu kaznu zatvora od godinu i po, s rokom provere od pet godina, a određena mu je i mera proterivanja stranaca u trajanju od deset godina.

On je bio nešto manje od mesec dana u pritvoru, a pušten je nakon što je Viši sud u Beogradu potvrdio sporazum.

Dominik Hubert Trstenjak je krajem oktobra prošle godine, vidno alkoholisan, galamio na aerodromu, ispuštao neartikulisane krike, bacao se i valjao po trotoaru i vređao prolaznike.

Zbog toga je priveden u policijsku stanicu Surčin, odakle je zbog velikog pijanstva prebačen na VMA, odeljenje za toksikologiju, gde je ustanovljeno da ima 1,75 promila alkohola u krvi.

Prilikom pružanja lekarske pomoći, Dominik je psovao majku srpsku, srpski narod i državu Srbiju. Rekao je: "Sve Srpčiće bih poklao, pogotovo vas u uniformi."

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike