Saslušan Hrvat koji je divljao po aerodromu "Nikola Tesla": Psovao i pretio da će da kolje Srpčiće, a u tužilaštvu manji od makovog zrna!

27.10.2023

15:29

0

Autor: M.M.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva

Saslušan Hrvat koji je divljao po aerodromu "Nikola Tesla": Psovao i pretio da će da kolje Srpčiće, a u tužilaštvu manji od makovog zrna!
Beogradski aerodrom - Copyright Tanjug/Belgrade airport

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan državljanin Hrvatske Dominik H.T. (21) koji je u noći izmedju srede i četvrtka, u vidno alkoholisanom stanju, najpre galamio i vređao prolaznike na aerodromu "Nikola Tesla", a potom na nacionalnoj osnovi grubo vredjao vojna lica sa Vojnomedicinske akademije (VMA).

Osumnjičeni se na saslušanju branio da se ne seća ničega jer je bio pijan.

Dominiku H.T. se na teret stavlja krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, saopšteno je iz tužilaštva.

24sedam/Ivan Mitić
 

Prema krivičnoj prijavi policijske stanice Surčin, Dominik H.T. je najpre juče oko 1:20 časova ispred glavne zgrade na aerodromu "Nikola Tesla" u vidno alkoholisanom stanju galamio, ispuštao neartikulisane glasove, bacao se i valjao po trotoaru i vredjao prolaznike.

Zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru priveden je u surčinsku policijsku stanicu, odakle je zbog velike alkoholisanosti prebačen na VMA, odeljenje za toksikologiju, gde mu je ustanovljeno da ima 1,75 promila alkohola u krvi.

Prilikom pružanja lekarske pomoći, Dominik H.T. se preteći i uvredljivo obratio prisutnim vojnim, unifomisanim licima, psujući im majku srpsku, uz to psujući srpski narod i državu Srbiju.

Kako je potvrđeno za 24sedam, on je pretio i lekarima sa VMA i policajcima koji su ga priveli, govoreći da bi "klao Srpčiće".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike