Tužilaštvo pod opsadom: "Škaljarac" doveden sa kacigom, sa specijalnom porukom za tužiteljku

28.02.2024

13:32

0

Autor: 24sedam

Dino Ibrahimović nije hteo da odgovara na pitanja

Tužilaštvo pod opsadom: "Škaljarac" doveden sa kacigom, sa specijalnom porukom za tužiteljku
Copyright Printscreen / Youtube / MupCG

Dino Ibrahimović (27) sinoć je u pratnji do zuba naoružanih specijalaca crnogorske policije i sa zaštitnom kacigom na glavi sproveden na saslušanje pred Irenu Burić, tužiteljku u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koja i vodi slučaj o ubistva Edmonda Mustafe (28) iz Bara.

Šta se tačno dešavalo na saslušanju, iza zatvorenih vrata, otkrio je advokat osumnjičenog Damir Lekić.

- Osumnjičeni je na saslušanju, nakon što je poučen o svojim pravima i obavezama, i pošto mu je predočena sadržina krivične prijave, obavio poverljivog razgovor sa braniocem. Zatim je iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem. Nije želio da iznese odbranu - naveo je Lekić.

Ibrahimović je tužiteljki poručio i da neće da odgovara na njena pitanja. Posle saslušanja osumnjičenom je određeno zadržavanje do 72 sata.

Uhapšeni "škaljarac" ubio je juče oko 9.10 sati svog "kolegu" iz klana u centru Bara. Prišao mu je s leđa i iz "kalašnjikova" mu ispalio nekoliko hitaca. Žrtva je bila u društvu sestre, a ubica je posle zločina, maskiran kacigom i obučen u crno, pobegao električnim trotinetom. Ali, ubrzo je uhapšen, a pronađena je i crna torba sa "kalašnjikovom".

Do sada, Ibrahimović je hapšen više puta: zbog pokušaja ubistva, nasilničkog ponašanja, ali i zbog optužbi da je deo organizovane kriminalne grupe odgovorne za ubistvo Šćepana Roganovića. Novljanin je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine.

Za tu likvidaciju odgovaraju Igor Vukotić, Mili Bajramović, Krsto Vujić, Marko Radović, Igor Glavaš, Miloš Komar, Slavko Radulović, Miloš Gvozdenović i Dino Ibrahimović. U ovom zločinu, Ibrahimović je imao zadatak da obezbedi vozila za celokupnu grupu prilčikom izvršenja ubistva.

Vukotiću, Bajramoviću i Vujiću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu. Svi optužerni su negirali krivicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike