Meštani sela kod Mladenovca uplašeni nakon otmice: Oni ovde ne žive, možda su zauzeli neku napuštenu kuću!

24.02.2024

22:33

0

Kako se nezvanično saznaje, glavna karika je bio Yousef Khatib, koji je uspeo da pobegne pre hapšenja

Meštani sela kod Mladenovca uplašeni nakon otmice: Oni ovde ne žive, možda su zauzeli neku napuštenu kuću!
Copyright Printscreen

Četvorica stranih državljana, od kojih su dvojica Srijiaca, jedan državljanin Švedske i jedan državljanin Jordana, uhapšeno je, dok je njihov glavni saučesnik, osumnjičeni Yousef Khatib u bekstvu

Policija intenzivno traga za stranim državljaninom Yousef Khatib za koga se sumnja da je bio na čelu bande uhapšenih otmičara, koji su kidnapovali dvojicu muškaraca i njihovim porodicama tražili otkup od čak 300.000 evra.

- Protiv četvorice stranih državljana Više javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo istragu zbog sumnje da su 10. februara na teritoriji opštine Mladenovac, mesto Mala Vrbica, zajedno sa drugim nepoznatim licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F.B. i M.K, tražeći od njihovih porodica ukupno 300.000 evra za otkup, odnosno kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu - kaže izvor Kurira.

Branili se ćutanjem

Kako se nezvanično saznaje, glavna karika je bio Yousef Khatib, koji je uspeo da pobegne pre hapšenja.

Komšije: Oni ovde ne žive, došli su sa strane

Prema rečima stanovnika mladenovačkog sela Mala Vrbica, oni nisu ranije primetili da se dešava nešto čudno niti da ima stranih državljana.

- Ima nekoliko napuštenih kuća, moguće je da su samo tako zauzeli jednu i tu držali taoce - kaže nam jedna komšinica i dodaje:

- Nisam primetila da su se doselili strani državljani, inače se svi u selu koliko-toliko poznajemo, sigurno bismo primetili, oni ovde ne žive sigurno. Došli su sa strane.

Kako navode, uplašeni su jer ne znaju šta može da se desi i zašto su izabrali baš Malu Vrbicu.

- Da nam se tako nešto dešava u komšiluku je zabrinjavajuće, pa šta ako sutra neko od nas bude žrtva tih ljudi? Jedino mi je lakše što više oni nisu na slobodi.

- On se sumnjiči da je organizator ovog krivičnog dela i za njim policija intezivno traga. Sumnja se da je ovaj čovek bio na čelu bande - kaže naš izvor.

Uhapšeni su, da podsetimo, osumnjičeni državljanin Iraka Mustafa Q.Z.A-B. (28), državljanin Švedske i Sirijske Arapske Republike Alibrahim H. (23), državljanin Kraljevine Jordan i Republike Srbije Dwairi S. (38) i državljanin Sirijske Arapske Republike, Hrfen O. (29).

- Oni su lišeni slobode 13. februara, nakon čega su saslušani u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu - podsetio je izvor. Četvorici osumnjičenih je određen jednomesečni pritvor.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su po prethodnom dogovoru u sastavu grupe sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K u iznajmljenoj kući u Maloj Vrbici.

- Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu plastičnim uzicama, tukli su ih drvenim palicama uz pretnje ubistvom, primoravajući ih da od svojih porodica traže novac kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu, dajući im rok za isplatu do 13. februara 2024. godine do 10 časova - saopšteno je iz tužilaštva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike