Reprize zločina u ljubavnom trouglu: Četiri koraka koja su odala mučke ubice iz Sjenice (FOTO)

13.02.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Zemljaci Anel Papić i Nusret Destanović izgubili su život slepo verujući ljubavnicama

Reprize zločina u ljubavnom trouglu: Četiri koraka koja su odala mučke ubice iz Sjenice (FOTO)
Copyright RINA/Facebook/Pixabay/Instagram

Anela Papića (32) iz Sjenice i njegov sugrađanin Nusret Destanović (28) izgubili su život slepo verujući svojim, po godinama starijim, ljubavnicama. Prvog je ljubavnica namamila u klopku 23. juna 2017. godine, a drugog 8. februara.

Instagram_rijaldaheci
Sead Z. i Rijald H.

 

Oba zločina ražestila su stanovnike Sjenice. I po svireposti, i po naivnoj domišljatosti, u patrijarhalnoj sredini, gde je porodica na prvom mestu. Osim geografskog područja brutalna smrt Anela i Nusreta dodiruju se još u četiri tačke. Obojica su, takođe, ne znajući da odlaze u smrt porodicama rekli da izlaze na kratko. Tako su posle 24 sata prvo bili na listi nestalih, pa ubijenih.

RINA
Nusret Destanović

Prvo što povezuje oba zločina su poruke, koje su ljubavnici upućivali jedni drugima. Papić i Mubera Muhović (39) su se redovno dopisivali, a njen muž Senad (41) je jedne večeri i video prepisku. Tako je iskoristio ženin mobilni telefon i žrtvi poslao poruku da se nađu. I, Papić je mislio da je dogovorio susret sa svojom ljubavnicom Muberom, a ne da je namamljen u zamku.

Prinstcreen/Facebook
Senad i Mubera Muhović

 

Mužu i ženi po 40 grodina

Presudom Apelacionog suda u Kragujevcu, maja 2022, potvrđena presuda kojom su Senad i Mubera Muhović osuđeni na kazne od po 40 godina zatvora zbog teškog ubistva. Tokom suđenja Mubera je ćutala, dok je Senad pred sudom izjavio da mu je žao zbog svega što se dogodilo i da nije ubio Papića.

Isto se dogodilo i Destanoviću. Sastanak mu je zakazao Sead Z. (26) bivši muž ljubavnice, a on se sve vreme nadao da će videti nju - Rijaldu H. (27). 

Druga greška su bila sumnjiva mesta "sastanka". Oba zločinca zakazala su viđanje u pustim krajevima Sjenice. Prvi u šumu udaljeog zaseoka Ponoraca, a drugi kod Karajukića bunari na Pešteru.

Treća stvar koja je ukazivala na zločin sa ljubomorom kao motiv jeste i način izvršenja ubistva - oružje, broj povreda na telu žrtve i pokušaj uklanjanja tela kako se nikada ne bi otkrilo gde je žrtva. Papić je najpre ubijen sa 27 udaraca kamenom, a Muhović je kasnije pokušao da zapali njegovo telo u šiblju kraj puta. Destanović je 22 puta izboden nožem, a njegovo telo bacili su u bunar. 

Printscreen/sjenica.com
Žrtva Anel Papić

Obojica osumnjičeni su spas od pravde (ali i osvete) potražili bekstvom u inostranstvo, i to je četvrta svar koja vezuje ova dva svirepa zločina. Bračni par Muhović je predveče, dok Papićevo telo još nije bilo pronađeno, pobegli iz Srbije. Preko graničnog prelaza Horgoš završili su u Nemačkoj gde su, inače, živeli.  Ali, predali su se nekoliko dana graničnoj policiji na istom prelazu preko kog su napustili Srbiju.

I Sead Z, osumnjičeni ubica Nusreta Destanovića (28), pobegao je u inostranstvo. Najverovatnije, u Austriju. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike