"Nije hteo da se reši tetke svog oca, prevario ga je kriminalac": Oglasila se majka osumnjičenog za naručivanje ubistva babe

03.02.2024

17:07

0

Kada ga je policija privela, D. S. je optužio I. S. za organizovanje ubistva očeve tetke, pa su obojica uhapšeni

"Nije hteo da se reši tetke svog oca, prevario ga je kriminalac": Oglasila se majka osumnjičenog za naručivanje ubistva babe
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Nišlijka Milanka Stevanović majka I. S. (19), osumnjičenog da je kovao zaveru za ubistvo tetke svog pokojnog oca, a zbog spora oko nasledstva, tvrdi da je njen sin žrtva kriminalca koji mu je “napakovao” hapšenje.

Niška policija je saopštila da su I. S. i D. S. (39) uhapšni zbog sumnje da su izvršili krivično delo organizovanje, planiranje i dogovoranje izvršenja teškog ubistva, a D. S. i za iznudu.

Kako je dalje navela policija, njih dvojica su krajem januara isplanirali da ubiju ženu sa kojom je I. S. u rodbinskoj vezi. Motiv planiranog zločina je trebalo da bude zbog nerešenih imovinskih odnosa oko dela kuće za šta bi I. S. platio 5.000 evra D. S. S obzirom na to da je D. S. od I. S. zatražio 1.000 evra i vozilo preteći da će ga prijaviti policiji zbog dogovora oko ubistva, I. S. ga je prijavio policiji za iznudu.

Kada ga je policija privela, D. S. je optužio I. S. za organizovanje ubistva očeve tetke, pa su obojica uhapšeni.

Milanka kaže da je šokirana hapšenjem sina jer je, kako navodi, on dobar mladić koji je upao u mrežu čoveka spremnog na sve kako bi došao do novca.

Pokazao pravo lice

- Tog čoveka je moj muž zaposlio u svojoj pekarskoj radnji, bio je još na probnom radu kada je on preminuo, što se desilo pre dva meseca. Sin je odmah preuzeo radnju i maksimalno se trudio da je održi pre svega poštujući očev trud. Ni moj suprug a sin još manje, nisu znali sa kim imaju posla, jer ga nikada ne bi zaposlili da su čuli da je 22 godine proveo na robiji - rekla je ona.

Saslušani u tužilaštvu

Osumnjičeni I. S. i D. S. su saslušani danas u Osnovnom tužilaštvu u Nišu.
- I. S. se pred tužiocem branio ćutanjem. Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu mu je na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana da ne bi ponovio ili dovršio delo. U daljem toku istrage iznećemo dokaze koji će rasvetlili ovaj događaj u potpunosti - najavila je Maja Knežević, branilac uhapšenog mladića.

Za krivično delo za koje se terete I. S. i D. S. propisana je kazna zatvora od jedne do pet godina.

Ona je dodala da je D. S. ubrzo pokazao svoje pravo lice i da je dolazio na posao pijan, pod dejstvom opijata, često bi spavao na radnom mestu, uopšte uzev bio je neodgovoran radnik.

- Sin ga je stalno opominjao zbog propusta, a ja sam mu predložila da ga otpusti. Mislim da je shvatio šta mu se sprema pa je sam dao otkaz. Ubrzo nakon što je otišao predomislio se i počeo da stalno poziva moje dete telefonom. Navodno se interesovao kako je a zatim bi ga molio da ga vrati na posao. Sredinom januara zatražio je 150 evra na zajam  što mu je moj sin dao iako sam se ja tome protivila - opisuje Milanka događaje koji su prethodili hapšenju njenog sina I. S.

Nakon što je dobio novac D. S. nije odustao od maltretianja bivšeg poslodavca.

- Stalno je telefonom zvao, moj sin mu se često nije javljao. Kada bi se čuli, zahvaljivao mu se, govorio je da je za njega spreman sve da uradi, jer mu je mnogo pomogao pozajmicom. Pozivao ga je da ga poseti u Mramorskom potoku gde je živeo što je moj sin učinio krišom znajući da ću se tome protiviti. Kako sam kasnije saznala, taj čovek mu je kazao da je spreman da za mog sina učini bilo šta te da mu se obrati ako ima bilo kakav problem - priča Milanka i dodaje:

Pristao na ubistvo

- Naivan, kakav je oduvek bio, on mu je ispričao o našim problemima nastalim nakon smrti mog supruga. Kazao mu je da se brine za mene jer se ja mnogo sekiram zato što je muževljeva tetka zatražila polovinu kuće nakon njegove smrti. On mu je kazao: "Tu je brat, ja sve mogu da ti rešim". Moj sin ga je pitao kako misli da to reši, a ovaj mu je otvoreno rekao da će tu ženu likvidirati. Njega je to zaintrigiralo, to je devetnaestogodišnje dete koje još ne razmišlja racionalno, pa ga je zamolio da mu detaljno objasni kako bi to izveo. Taj čovek je rekao da će ubiti očevu tetku za 5.000 evra i moj sin je tada dao pristanak ne znajući da ga on sve vreme krišom snima. Navukao ga je da kaže još neke stvari kompromitujuće za moje dete samo da bi mogao da mu iznuđuje novac - nastavlja majka uhapšenog mladića.

Kako dalje navodi, D. S. je 1. februara došao u njihovu pekaru, bahat i pod dejstvom opijata.

- Bez pitanja je uzeo pecivo da bi doručkovao a zatim je mog sina pozvao da izađe ispred radnje. Mislila sam da će mu vratiti novac koji je od njega pozajmio. Kada se sin vratio u pekaru odmah sam shvatila da nešto nije u redu. Bio je bled ka krpa, sav se tresao. Kazao mi je da mu je taj čovek zapretio rečima: "Snimao sam te dok smo planirali ubistvo, imaš rok do 18 sati da mi doneseš 1.000 evra i da mi predaš "reno senik" ili nosim snimak u policiju". Odmah smo otišli kod advokata, on nas je posavetovao da odemo u policiju i prijavimo iznudu što smo učinili. Taj čovek je priveden, suočili su ga sa mojim sinom a on je policiji predao svoj snimak. Međutim, i moj sin je imao snimak na kojem se čuje kako negira da želi da ubije tu ženu. Policija je smatrala da ipak treba da budu uhapšeni obojica. Mnogo sam uznemirena, pre dva meseca sam ostala bez supruga a sada me je i ovo snašlo. Nadam se da će organi gonjenja imati razumevanja da se radi o naivnom detetu kojeg je iskoristio opasan kriminalac - zaključila je Milanka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike